Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Τρομοκρατία στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης - 10 νεκροί, δεκάδες τραυματίες



Σοκαριστικές οι εικόνες από τον τόπο του μακελειού - Τούρκοι και τουρίστες μεταξύ των θυμάτων - Αυτόπτης μάρτυρας είδε καμικάζι με εκρηκτικά - Ισλαμικό Κράτος «βλέπουν» πίσω από την επίθεση οι αρχές

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στις 10:20 το πρωί στο κέντρο της πιο τουριστικής περιοχής της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην Αγιά Σοφιά, στην πλατεία Σουλταναχμέτ.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου περίμεναν αρκετοί πολίτες και τουρίστες. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι ασιατικής καταγωγής, ενώ στο σημείο την ώρα της έκρηξης βρισκόταν και ένα γκρουπ Γερμανών τουριστών. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ, εννέα από τους νεκρούς είναι Γερμανοί.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης. Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για μία επιβεβαιωμένη πληροφορία. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο βομβιστής κινήθηκε προς μια ομάδα τουριστών που περίμενε να επισκεφθεί το Μπλε Τζαμί, ενώ αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπε πως είδε ανθρώπινα μέλη διασκορπισμένα στο σημείο.

Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της πόλης, ενώ οι φωτογραφίες από το σημείο του μακελειού είναι σοκαριστικές:



Κάποιοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, γεγονός που κάνει τις αρχές να φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, όπως μεταδίδει το CNN Türk. Τρεις τραυματίες, τούρκοι υπήκοοι, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Samatya και ο ένας από αυτούς υποβάλλεται σε εγχείρηση. Στο νοσοκομείο Çapa έχουν μεταφερθεί τα περισσότερα θύματα, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί ο αριθμός. Τρεις Γερμανοί τουρίστες με ελαφρά τραύματα βρίσκονται στο νοσοκομείο Cerrahpaşa. Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan, μεταξύ των τραυματιών είναι έξι Γερμανοί, ένας Νορβηγός, ένας Περουβιανός και ένας Νοτιοκορεάτης.

http://www.protothema.gr/world/article/543758/alert/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου