Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Σοβαρός κίνδυνος για τους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή



Οι εναγώνιες εκκλήσεις των χριστιανών της Μέσης Ανατολής, που απεγνωσμένα ζητούν την συμπαράστασή μας στο δράμα που ζουν 

Τέτοιες μέρες, χριστουγεννιάτικες, θέλεις δεν θέλεις θα κάνει σκέψεις σχετικές. Αλλά και να μη είναι στις προθέσεις σου, έρχονται οι ειδήσεις, οι αναλύσεις, αλλά και οι εναγώνιες εκκλήσεις των χριστιανών της Μέσης Ανατολής, που απεγνωσμένα ζητούν την συμπαράστασή μας στο δράμα που ζουν.

Απορούν, πώς είναι δυνατόν τα χριστιανικά κράτη της Δύσης, όχι μόνο να ανέχονται αλλά και να βοηθούν τους τζιχαντιστές στην εξολόθρευση των χριστιανών. Προφανώς, αγνοούν τι έγραψαν οι βυζαντινοί χρονικογράφοι, οι οποίοι περιέγραψαν μεν τις φρικαλεότητες των Οθωμανών κατά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, πρόσθεσαν όμως πως αυτές οι φρικαλεότητες «ωχριούν εμπρός σ’ εκείνες που διέπραξαν οι Σταυροφόροι», κατά την Δ΄ Σταυροφορία.

Όπου κατευθυνόμενοι προς τους Αγίους Τόπους προς εκδίωξη των μουσουλμάνων, παρέμειναν επί 57 συναπτά έτη στην Κωνσταντινούπολη την οποία κατέστρεψαν, με βιαιοπραγίες φυσικά κατά των Ελλήνων, και ούτε λόγος να γίνεται για Ιεροσόλυμα. Επί τρεις μέρες περιέφεραν τα λάφυρα στο Λάτιο, και πολλά από αυτά που θαυμάζουν οι τουρίστες στην Ιταλία, κλεμμένα από την Κωνσταντινούπολη είναι.

Ας μη περιμένουν οι χριστιανοί της Μ. Ανατολής βοήθεια από την Δύση. Οι τζιχαντιστές τις αποφάσεις της εκτελούν. Δεν θα αφήσουν δεξαμενή χριστιανών από την οποία να τροφοδοτείται φιλορωσικό πνεύμα. Απόσπασμα από το χθεσινό σημείωμα σ’ αυτήν την στήλη, από την ανάλυση του Ισραηλινού Ινστιτούτου Σπουδών Εθνικής Ασφάλειας (ΙNSS.IL), είναι χαρακτηριστικό:

«Ακόμα κι αν λήξει η τρέχουσα κρίση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, η Τουρκία θα συνεχίσει να αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, τροχοπέδη στην επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή γύρω από το Ισραήλ. Παρά τις καλές σχέσεις Ισραήλ - Ρωσίας, το Ισραήλ έχει συμφέρον στη μείωση της παρουσίας και της επιρροής (της Ρωσίας) στην περιοχή». (Επιρροή ρωσική χωρίς χριστιανούς στη Μ. Ανατολή και χωρίς σλάβους στα Βαλκάνια, δεν νοείται).

Για την ιστορία, οι Ασσύριοι Χριστιανοί στη Συρία, πριν από την έναρξη των συγκρούσεων ήσαν περισσότεροι από 200 χιλιάδες Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, βρίσκονται στην Συρία 15 περίπου χιλιάδες. Πολλοί σκοτώθηκαν, γυναίκες πουλήθηκαν για σκλάβες και πολλοί εγκατέλειψαν την χώρα. Μάλιστα, το «εμπορικό» πνεύμα των τζιχαντιστών τους οδηγεί να συλλαμβάνουν χριστιανούς και να ζητούν λύτρα για την απελευθέρωσή τους, και μετά τους ξανασυλλαμβάνουν, αν δεν τους σκοτώσουν.

Αυτά συμβαίνουν, όχι μόνον στη Συρία, αλλά και στο Ιράκ. Ο υπουργός Μετανάστευσης, κ. Νταρμπάζ Μοχάμεντ σε δήλωσή του την Δευτέρα, τόνισε ότι είναι καιρός να αντιμετωπισθούν οι τραγωδίες -στη Σινιάρ και την Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ- των χριστιανικών κοινοτήτων, που έχουν υποστεί φοβερά πλήγματα με την εμφάνιση του Ντάες.

«Ο αριθμός των Χριστιανών που μεταναστεύουν από το Ιράκ στο εξωτερικό, είναι ένας δείκτης που κρούει των κώδωνα του κινδύνου τόσο για το Ιράκ όσο και την Κουρδική Περιφέρεια», είπε.
Οι τζιχαντιστές είναι φυσικό να έχουν αποθρασυνθεί από την προστασία που τους παρέχει η Δύση και η Τουρκία. Γι’ αυτό και επεξέτειναν την δραστηριότητά τους και στην Ευρώπη. Είναι αποφασισμένοι για ισλαμοποίηση της Ηπείρου και εξολόθρευση των χριστιανών. Διαβάστε την είδηση από το Βερολίνο:

Τέσσερις Χριστιανοί ξυλοκοπήθηκαν στο Βερολίνο, καθώς έφευγαν από την πολυσύχναστη περιοχή Potzdamer Platz, όταν προκλήθηκαν από ένα άτομο που αναφώνησε: «Είμαι ένας μουσουλμάνος! Τι είσαι εσύ;», πριν τους επιτεθεί. Φέρεται να τον βοηθούσαν τέσσερις πιο ηλικιωμένοι συνεργοί.

Η αστυνομία ερευνά τώρα το περιστατικό, ως πολιτικά υποκινούμενη επίθεση, και τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στην μάχη σώμα με σώμα, μεταξύ των οποίων ένας περαστικός ο οποίος προσπάθησε να διευθετήσει τη διαφορά. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή πριν από την άφιξη της αστυνομίας.

Δεν βρίσκονται μόνον στο Παρίσι ή τις Βρυξέλλες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούν… ένα εκατομμύριο (1.000.000) μουσουλμάνους στην χώρα τους, υπόπτους για διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών. Η επιδημία έχει εξαπλωθεί. Εδώ βέβαια, δεν έχουμε κίνδυνο, επειδή απλώς… λιάζονται.

Πηγή Voria

http://kostasxan.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου