Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε ότι ο «Τζιχάντι Τζον» είναι νεκρός

Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε ότι ο «Τζιχάντι Τζον» είναι νεκρός

Σύμφωνα με τους τζιχαντιστές, ο Μοχάμεντ Εμουάζι σκοτώθηκε καθώς το αμάξι μέσα στο οποίο βρισκόταν χτυπήθηκε από τα πυρά μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Τον θάνατο του εκτελεστή του Ισλαμικού Κράτους, γνωστού και ως «Τζιχάντι Τζον», επιβεβαίωσε την Τρίτη η ακραία ισλαμιστική οργάνωση.

Ο Βρετανός εκτελεστής σκοτώθηκε στις 12 Νοεμβρίου έπειτα από αεροπορική επιδρομή στη Ράκα της Συρίας, το προπύργιο των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τους τζιχαντιστές, ο Μοχάμεντ Εμουάζι σκοτώθηκε καθώς το αμάξι μέσα στο οποίο βρισκόταν χτυπήθηκε από τα πυρά μη επανδρωμένων αεροσκάφών.

Πιο αναλυτικά, ο ιστότοπος του διαδικτυακού περιοδικού Dabiq του Ισλαμικού Κράτους ανάρτησε την Τρίτη επικήδειο λόγο για τον επονομαζόμενο «Τζιχάντι Τζον», τον Βρετανό δήμιο του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο SITE, ο οποίος ειδικεύεται στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων ισλαμιστικών οργανώσεων στο διαδίκτυο.

Τον Νοέμβριο οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν εκφράσει την «εύλογη βεβαιότητα» πως μια επίθεση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σκότωσε τον Μοχάμεντ Εμουάζι -πραγματικό όνομα του «Τζιχάντι Τζον»-, μέλος του Ισλαμικού Κράτους, που εμφανίζεται στα βίντεο με τις εκτελέσεις των ομήρων της οργάνωσης.

Το περιοδικό τόνισε πως ο «Τζιχάντι Τζον» σκοτώθηκε στις 12 Νοεμβρίου όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έγινε στόχος επίθεσης drone στην πόλη Ράκα, που κατέστρεψε το όχημα του, σκοτώνοντας τον ακαριαία.

http://www.protothema.gr/world/article/546102/to-islamiko-kratos-epivevaiose-oti-o-tzihadi-tzon-einai-nekros-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου