Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Σοκ στην Αυστρία: Σύροι και Αφγανοί μαθητές επιτέθηκαν σεξουαλικά σε συμμαθήτριές τους

Οι σεξουαλικές επιθέσεις ξεκίνησαν από τον Νοέμβριο, αλλά μόνο όταν μια από τις μαθήτριες χτυπήθηκε σοβαρά έγινε καταγγελία και η αστυνομία ανέλαβε δράση

Τέσσερις μαθητές, πρόσφυγες στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, αποβλήθηκαν από το σχολείο που φοιτούσαν την Τετάρτη μετά την καταγγελία από μία συμμαθήτριά τους για σεξουαλική και λεκτική επίθεση εναντίον της καθώς και για σωματική κακοποίηση.

Πρόκειται για τρεις εφήβους από το Αφγανιστάν, 14, 15 και 16 ετών, που έχουν ζητήσει άσυλο στην Αυστρία, καθώς και για έναν 16χρονο μαθητή από την Συρία, στον οποίο ήδη έχει χορηγηθεί άσυλο στη χώρα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Kronen Zeitung οι τέσσερις ανήλικοι πρόσφυγες παρενοχλούσαν σεξουαλικά τρεις συμμαθήτριές τους συνεχώς από τον περασμένο Νοέμβριο και, συχνά, εκτός από την σεξουαλική παρενόχληση, υπήρξε και άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας, αλλά οι μαθήτριες δεν τολμούσαν να καταγγείλουν τις επιθέσεις και αποφάσισαν να το κάνουν μόνο μετά από τις σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μετά από σοβαρή σωματική κακοποίηση σε μια από αυτές.


                         Διαδηλώσεις για τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία



Μία 14χρονη μαθήτρια ανέφερε ότι δέχτηκε βίαιη επίθεση από τον 15χρονο Αφγανό συμμαθητή της, ο οποίος της επιτέθηκε πισώπλατα και εκείνη χτύπησε το κεφάλι της επάνω στο θρανίο. Όμως, την Τετάρτη «το ποτήρι ξεχείλισε» για τις τρεις μαθήτριες, όταν ο ίδιος Αφγανός μαθητής επιτέθηκε πάλι στην 14χρονη και την έριξε επάνω σε ένα ντουλάπι του σχολείου προκαλώντάς της τραυματισμό τόσο σοβαρό, ώστε να κληθεί η αστυνομία.

Οι μαθήτριες αποκάλυψαν το δράμα που βίωναν από τους τέσσερις νεαρούς όλο αυτό το διάστημα και η διευθύντρια του σχολείου απέβαλε τους τέσσερις μαθητές.

Πάντως, σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τοπικοί εκπαιδευτικοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός και δήλωσαν ότι «πρόκειται μόνο για μερικά χαστούκια και άσχημα σχόλια στον διάδρομο του σχολείου και το θέμα έχει διευθετηθεί».

http://www.protothema.gr/world/article/544895/sok-stin-austria-suroi-kai-afganoi-mathites-epitethikan-sexoualika-se-summathitries-tous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου