Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Βίντεο-σοκ: Μετανάστες επιτίθενται με μαχαίρια σε δημοσιογράφους στο Καλαί

Βίντεο-σοκ: Μετανάστες επιτίθενται με μαχαίρια σε δημοσιογράφους στο Καλαί

Η επίθεση καταγράφηκε από την κάμερα της Ολλανδής Maaike Engels και όπως φαίνεται, οι μετανάστες απείλησαν και λήστεψαν την δημοσιογράφο και τον φίλο της

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Maaike Engels βρισκόταν το τελευταίο διάστημα στο Καλαί της Γαλλίας, όπου καθημερινά επισκεπτόταν τη «Ζούγκλα», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τον καταυλισμό των 6.000 προσφύγων και μεταναστών που έχει δημιουργηθεί εκεί.

Ωστόσο, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ενώ γυρνούσε σκηνές και τραβούσε φωτογραφίες για το νέο της ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει ονομάσει «Καλαί: Καλωσορίσατε στη Ζούγκλα», τρεις άντρες με ένα μαχαίρι και ένα σπρέι πιπεριού θα επιτίθονταν σε εκείνη και τον συνεργάτη της, τον φωτογράφο, Teun Voeten.

Η επίθεση καταγράφηκε από την κάμερα της Engels και όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες, οι μετανάστες απείλησαν και λήστεψαν την δημοσιογράφο και τον φίλο της.

Όμως, δύο άλλοι μετανάστες οι οποίοι είδαν την επίθεση, άρχισαν να κυνηγούν τους δράστες και κατάφεραν να τους απομακρύνουν.

Ένας από τους δράστες κρατούσε μαχαίρι


Η Engels «ανέβασε» το βίντεο από την επίθεση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook και το συνόδευσε με το παρακάτω σχόλιο: «Μέσα σε κάθε κοινότητα, ανάμεσα στους καλούς, θα βρεις και μερικούς μαλ..ς. Η "Ζούγκλα" δεν αποτελεί εξαίρεση».

«Ωστόσο, υποθέτω ότι το να ζει κανείς σε τόσο άθλιες συνθήκες, οι λιγότερο δημιουργικοί, έξυπνοι και φιλόδοξοι είναι πολύ πιθανό να γίνουν μικροί εγκληματίες, επειδή δεν στοχεύουν σε κάτι υψηλότερο», πρόσθεσε.



Σημειώνεται ότι στη «Ζούγκλα», στα περίχωρα του Καλαί, δίπλα στη γαλλική πόλη, που βρίσκεται κοντά στη Μάγχη και τα βρετανικά σύνορα, έχει σχηματιστεί μία ολόκληρη πολιτεία, με πληθυσμό που πλέον ξεπερνά τα 6.000 άτομα.

Οι γαλλικές αρχές, στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, επέκτειναν το χώρο, δημιουργώντας μία νέα περιοχή, στην οποία θα τοποθετηθούν 125 καινούργια λευκά κοντέινερ, στο καθένα εκ των οποίων θα κοιμούνται τρία άτομα.

Η νέα περιοχή στον καταυλισμό θα υποστηρίζεται από όλες τις υποδομές, ενώ έχουν προβλεφθεί ειδικές τουαλέτες για παιδιά και γυναίκες. «Περιμένουμε να υποδεχθούμε 140 άτομα την Τρίτη και 50 κάθε μέρα το επόμενο διάστημα, μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις», δήλωσε ο υπεύθυνος για την οργάνωση του όλου εγχειρήματος.

http://www.protothema.gr/world/article/545515/video-metanastes-epitithedai-me-mahairia-se-gunaika-dimosiografo-sto-kalais-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου