Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

ΙΣΡΑΗΛ: Απαγορεύτηκε στα λύκεια μυθιστόρημα αγάπης ανάμεσα σε Παλαιστίνιο και Ισραηλινή για να "διατηρηθεί η καθαρότητα του αίματος"

Το Ισραήλ με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, απαγορεύει στα σχολεία ένα μυθιστόρημα αγάπης μεταξύ μιας Ισραηλινής και ενός Άραβα επειδή αποτελεί «απειλή για την εβραϊκή ταυτότητα», αναφέρει η Haaretz.

Η κίνηση αυτή έρχεται παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος για τη διδασκαλία της λογοτεχνίας στα σχολεία συνιστά το βιβλίο για χρήση σε προχωρημένα μαθήματα λογοτεχνίας, και το ίδιο και μια επαγγελματική επιτροπή ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών.

Ο υπουργός Παιδείας Naftali Bennett και το εξώφυλλο του βιβλίου
Το Υπουργείο Παιδείας, λέει, ότι το βιβλίο «απειλεί την εβραϊκή ταυτότητα» και δεν ασχολείται με την "σημασία της επιμειξίας" μεταξύ "Εβραίων και μη Εβραίων".

«Οι νέοι της εφηβικής ηλικίας έχουν την τάση να βλέπουν ρομαντικά τα πράγματα και δεν έχουν, σε πολλές περιπτώσεις, το συστημικό όραμα που περιλαμβάνει ζητήματα που αφορούν τη διατήρηση της ταυτότητας των λαών και τη σημασία της αφομοίωσης».

Το μυθιστόρημα ονομάζεται “Gader Haya,” ή “Borderlife” (Διαχωριστική Γραμμή) με συγγραφέα την Dorit Rabinyan. Μιαπεριγραφή του είναι η παρακάτω:

"Αυτό που αρχίζει μέσα στο κρύο στις αρχές του χειμώνα στην Νέα Υόρκη καταλήγει σε μια παραλία της Γιάφας στο εκτυφλωτικό αποκορύφωμα του καλοκαιριού. Μια τυχαία συνάντηση φέρνει δύο άγνωστους μεταξύ τους: την Liat, μια Ισραηλινή από το Τελ Αβίβ, και τον Χιλμί, έναν Παλαιστίο που γεννήθηκε στη Χεβρώνα. Σε έναν κατεψυγμένο χειμώνα μακριά από την πατρίδα, σε χιονισμένους δρόμους, γεμάτους με την λαχτάρα της ηλιόλουστης Μέσης Ανατολής, η Liat και ο Χιλμί οριοθετούν το χώρο που προορίζεται μόνο γι’ αυτούς, ένα βραχυπρόθεσμο μέρος για αυτούς, ένα σύμπαν για δύο κλπ….".

Σε ένα ξεχωριστό άρθρο, ο αρθρογράφος της Haaretz, Alon Idan με ειλικρίνεια παραδέχθηκε ότι ο λόγος για τον οποίο το βιβλίο απαγορεύτηκε ήταν ότι έτσι το Ισραήλ θα μπορούσε να"διατηρήσει την καθαρότητα του αίματος".

Ο Alon, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή σημαίνει απλώς ότι «οι Εβραίοι και οι Άραβες απαγορεύεται να έχουν σεξουαλικές σχέσεις ο ένας με τον άλλον. Οι Εβραίοι και οι Άραβες απαγορεύεται να αγαπούν ο ένας τον άλλο. Οι Εβραίοι και οι Άραβες απαγορεύεται να παντρευτούν ο ένας τον άλλον. Οι Εβραίοι και οι Άραβες απαγορεύεται να έχουν οικογένειες ο ένας με τον άλλο. Οι Εβραίοι και οι Άραβες απαγορεύεται να ζήσουν μαζί».  

Τι θα πουν τώρα οι λίμπεραλ Σιωνιστές για αυτό; Για αυτής της μορφής την μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό; Ο Henry Siegmanγράφει στην Haaretz ότι τις αμερικάνικες φιλελεύθερες (λίμπεραλ)αξίες δεν τις μοιράζονται στο Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, το οργανωμένο εβραϊκό λόμπι σε Αμερική και Ευρώπη - που υποστηρίζει φανατικά τον Ισραήλ - απαιτεί οι Ευρωπαίοι να αποδέχονται την επιμιξία και τους μικτούς γάμους, ώστε να μην είναι "ρατσιστές". 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου