Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: Χριστιανοί συγκροτούν ένοπλη ομάδα για να προστατευθούν από τις επιθέσεις των ισλαμιστών

Μια νέα πολιτοφυλακή 300 περίπου ένοπλων χριστιανών συγκροτήθηκε στην, κατά κύριο λόγο, μουσουλμανική επαρχία του Κεντρικού Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες, η οποία μαστίζεται από συγκρούσεις, με σκοπό την κατάρτιση για την αντιμετώπιση των τοπικών τρομοκρατικών ομάδων και εκείνων που δηλώνουν υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος.

Αποκαλούν τους εαυτούς τους «Pulahan», το οποίο μεταφράζεται ως «Κόκκινοι Πολεμιστές του Θεού» ή «Κόκκινοι Υπερασπιστές του Θεού» και έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους μπροστά στα μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα, όπου, όπως λένε οι αναφορές, έκαψαν μια σημαία του ισλαμικού κράτους, γνωστού ως ISIS.

«Δεν είμαστε μια δύναμη επίθεσης. Εμείς απλά θέλουμε να υπερασπιστούμε τη γη μας», λέει στο CNN Philippines, ένας μεσήλικας άνδρας, ο οποίος συστήθηκε ως αδελφός Asiong.

Η ομάδα αποτελείται από ως επί το πλείστον τοπικούς αγρότες, που προσπαθούν να υπερασπιστούν τα εδάφη τους και τις οικογένειές τους από τις θηριωδίες των Μαχητών της BangsamoroΙσλαμικής Ελευθερίας ή BIFF(φωτο) μια ομάδα που διασπάστηκε από το Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Μόρο ή MILF, το οποίο έχει σκοτώσει αμάχους σε επιθέσεις σε τοπικές κοινότητες, σύμφωνα με το Inquirer.

«Δεχόμαστε συνεχώς επιθέσεις, ακόμη και ενώ εργαζόμαστε στα αγροκτήματα μας. Ήμασταν αναγκασμένοι να πάρουμε τα όπλα για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Δεν θέλουμε να πεθάνουμε χωρίς να κάνει κάτι», λέει ο Asiong. Πρόσθεσε επίσης, ότι ο στρατός δεν είναι πάντα στην περιοχή τους για να τους προστατεύσει από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών.

Το ‘Pulahan’ ήταν το όνομα μιας ένοπλης ομάδας, ως επί το πλείστον αγροτών, που υπήρχε στο Μιντανάο στη δεκαετία του 1990 για την καταπολέμηση των κομμουνιστικών και Moroαντάρτικων ομάδων. Δεν είναι σαφές αν τα μέλη της νέας ομάδας είναι όλοι καθολικοί. Οι Φιλιππίνες είναι στην πλειοψηφία της καθολική χώρα.

Ο εκπρόσωπος της BIFF Abu Misry Mamah αντέδρασε στο σχηματισμό της χριστιανικής ομάδας εκδίδοντας μια προειδοποίηση. «Εάν ένας πολίτης είναι οπλισμένος και είναι ανεκτό από τις αρχές, γίνεται ο ίδιος μέρος της κυβέρνησης και ως εκ τούτου, θα πρέπει να θεωρείται εχθρός μας», είπε στο CNN Philippines.

Οι τοπικές αρχές έχουν δηλώσει ότι οι πολίτες δεν επιτρέπεται να πάρουν τα όπλα.

«Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να καθορίσει  αμετάκλητα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των εν λόγω εδαφών», λέει ο Asiong. «Ανήκουν σ’ αυτούς ή σε μας; Είμαστε πρόθυμοι να επιστρέψουμε αυτά τα εδάφη σε αυτούς, εφ’ όσον δεν καταφεύγουν στη βία. Είμαστε πρόθυμοι να συμμορφωθούμε μέσω των νόμιμων διαδικασιών».

Στα τέλη Δεκεμβρίου, δημοσιεύτηκε ένα βίντεο 3 λεπτών από την ομάδα ‘Ansar Khalifa Philippines’, στην οποία πιστεύεται ότι έχουν καταφύγει τουλάχιστον τρεις εξτρεμιστές που έχουν επιστρέψει μετά από μάχες με το ISIS στη Συρία.

Το βίντεο έδειχνε μια ομάδα ανδρών που φέρουν την σημαία του ισλαμικού κράτους και καλούν τους μουσουλμάνους να ταξιδέψουν στη Συρία και να αγωνιστούν. Έδειχνε επίσης κάτι σαν στρατόπεδο εκπαίδευσης στη μέση μιας ζούγκλας στο νησί Μιντανάο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου