Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Σεξουαλικές επιθέσεις (από Αφροασιάτες νεαρούς) και στη Ζυρίχη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!

Σεξουαλικές επιθέσεις και στη Ζυρίχη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!

Τουλάχιστον έξι γυναίκες είπαν ότι τις περικύκλωσαν και άρχισαν να τις αγγίζουν «άνδρες με μελαμψό δέρμα»

Έπειτα από το σοκ με τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία και την έκταση που πήρε το θέμα, πολλές  γυναίκες από τη Ζυρίχη της Ελβετίας κατήγγειλαν τις τελευταίες 24 ώρες στις αστυνομικές αρχές της  Ζυρίχης ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έπεσαν και εκείνες θύματα επιθέσεων.

Κι όμως, σύμφωνα με την αστυνομία της Ζυρίχης, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς καταγράφηκαν στην πόλη σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών, που διαπράχθηκαν σε παρόμοιες συνθήκες με εκείνες στην Κολωνία.

Η αστυνομία επισήμανε επίσης πως κατατέθηκαν πολλές μηνύσεις για σεξουαλικές επιθέσεις και κλοπές, ενώ παραλληλίζει τα περιστατικά αυτά στην ανακοίνωσή της με τα γεγονότα που στιγμάτισαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς σε πολλές πόλεις της Γερμανίας.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το Reuters, κατά τη διάρκεια της νύχτας της 31ης Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη και  την ώρα που 120.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους στις όχθες της λίμνης της πόλης, καταγγέλθηκαν περίπου 25 κλοπές.

Όμως, η αστυνομία που διεξαγάγει έρευνες για τα περιστατικά κλοπών, ανακάλυψε ότι πολλές γυναίκες κατήγγειλαν ότι τους επιτέθηκαν και τις κακοποίησαν σεξουαλικά. Μάλιστα, τουλάχιστον έξι από αυτές είπαν ότι τις περικύκλωσαν και άρχισαν να τις αγγίζουν «πολλοί άνδρες με μελαμψό δέρμα», που είχαν διεισδύσει στο πλήθος.

Έπειτα από τις εξελίξεις αυτές, οι ελβετικές αρχές, που ξεκίνησαν έρευνα για τα περιστατικά, απηύθυναν έκκληση σε ενδεχόμενους αυτόπτες μάρτυρες αλλά και πιθανά θύματα να σπεύσουν να παρουσιαστούν στις αρχές.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως η πλειονότητα των μηνύσεων κατατέθηκε τις τελευταίες 24 ώρες.

http://www.protothema.gr/world/article/542606/sexoualikes-epitheseis-kai-sti-zurihi-tin-paramoni-tis-protohronias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου