Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Φοβάται κοινωνική εξέγερση ο Τζ. Σόρος;


Όπως είναι ήδη γνωστό ο δισεκατομμυριούχος και άνθρωπος των αγορών κ. Τζ. Σόρος έκανε προχθές πρόταση για την δημιουργία στην Ελλάδα «οίκων αλληλεγγύης» σε άδεια δημόσια κτίρια στα οποία θα στεγαστούν μετανάστες και κοινωνικά ευάλωτοι Έλληνες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Τόνισε μάλιστα πως η χρηματοδότηση αυτής της κίνησης θα… γίνει από ιδρύματα όπως και το δικό του. Ισχυρίστηκε δε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα μπορούσε να αναβιώσει την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως φορέα αλληλεγγύης και όχι μόνο πειθαρχίας.
Αιτιολόγησε αυτή του την πρόταση για την Ελλάδα λέγοντας ότι: «Εκεί που είναι το επίκεντρο της ανθρωπιστικής καταστροφής, εκεί πρέπει να δοθεί και η πρώτη βοήθεια».
Είναι όμως λογικό πως μια τέτοιας κλίμακας βοήθεια προς τους εξαθλιωμένους Έλληνες και αλλοδαπούς, ουσιαστικά θα λειτουργήσει προληπτικά και αποσβεστικά έναντι κοινωνικών εξεγέρσεων, στις οποίες με μαθηματική βεβαιότητα θα οδηγηθούμε προϊούσης της εξαθλίωσης.  Αναρωτιόμαστε λοιπόν μήπως αυτή η πρόταση του κ. Σόρος κινείται από το φόβο τέτοιων εξελίξεων, που ενδεχομένως πυροδοτήσουν ευρύτερες εξελίξεις στην Ευρώπη και όχι μόνο.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου