Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ηλιθιότητες των ΗΠΑ στη Συρία: Το δις εξαμαρτείν…


Βοούν τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο από τις δηλώσεις του Ρώσου αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Νικολάι Μακάροφ, ότι οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία έχουν παραλάβει φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger και με αυτούς έχουν σημειώσει τις τελευταίες επιτυχίες εναντίον των αεροπορικών μέσων του καθεστώτος.
Ο υπουργός Άμυνας τον ΗΠΑ, Λίον Πανέτα, το διαψεύδει, χωρίς όμως να γίνεται πειστικός. Ακόμα κι αν τα συστήματα έχουν δοθεί από την Τουρκία (δεν το πιστεύουμε αφού ποτέ δεν διαψεύστηκε η παρουσία δεκάδων ή και περισσοτέρων πρακτόρων της CIA στο έδαφος στα τουρκοσυριακά σύνορα ώστε να μην πέσουν τα όπλα σε λάθος χέρια…), πάλι η ευθύνη είναι αμερικανική.
Δυστυχώς, κάποιοι στην αμερικανική κυβέρνηση δεν βάζουν μυαλό ούτε διδάσκονται από τα ιστορικά λάθη που έκαναν κάποιοι μακρινοί προκάτοχοί τους στο Αφγανιστάν, όπου τα όπλα αυτά βρέθηκαν στα χέρια των σημερινών αντιπάλων, των Ταλιμπάν. Ακόμα κι αν δεν πέσουν ποτέ στα χέρια των εξτρεμιστών ισλαμιστών που διεξάγουν… ιερό πόλεμο στην περιοχή, οι Αμερικανοί θα έπρεπε να καταλαβαίνουν ότι η συμμαχία τους με τον σουνιτικό κόσμο δεν μπορεί να είναι στρατηγικής εμβέλειας και ότι ανά πάσα στιγμή, για ακόμα μία φορά, τα όπλα που προμήθευσαν στους «καλούς» μιας σύγκρουσης, μπορούν να στραφούν εναντίον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου