Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Αφγανιστάν: Έσφαξε τη γυναίκα του γιατί εκείνη ήθελε να δουλέψει


Μία Αφγανή μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον σύζυγό της επειδή εργαζόταν στο Χεράτ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στο δυτικό Αφγανιστάν, ανακοινώθηκε σήμερα από αστυνομικές πηγές.
Η δολοφονία αυτή δημοσιοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την είδηση για τον αποκεφαλισμό μίας άλλης γυναίκας στην ίδια περιοχή, η οποία είχε αρνηθεί να εκδίδεται ως πόρνη, αψηφώντας την οικογένεια του συζύγου της. Η αστυνομία προέβη στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών, που θεωρούνται ύποπτοι για τον αποκεφαλισμό.

«Η Κουλσούμ, η οποία χρησιμοποιούσε μόνον ένα όνομα, δέχθηκε οκτώ μαχαιριές από τον σύζυγό της την Παρασκευή, διότι εργαζόταν. Συλλάβαμε τον φονιά, τον σύζυγό της Άμπντουλ Ραχίμ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Νουρ Χαν Νεκζάντ.

Το θύμα, μητέρα δύο παιδιών, ήταν παντρεμένη τα τελευταία έξι χρόνια και είχε επανειλημμένως υποστεί βασανιστήρια από τον σύζυγό της, με τον οποίον διαπληκτιζόταν συχνά, τόνισε ο Νεκζάντ.
«Η κόρη μου δολοφονήθηκε, είναι νεκρή. Είδα το κορμί της μετά την ωμή δολοφονία της», είπε κλαίγοντας κάτω από το μαύρο πέπλο που της σκέπαζε το πρόσωπο η μητέρα της, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Tolo.
«Είδα πώς σκότωσε τη μητέρα μου, θα πρέπει να τον σκοτώσουν με τον ίδιον τρόπο, να τον μαχαιρώσουν μέχρι θανάτου», είπε η μικρή κόρη του θύματος στο δίκτυο.

Τουλάχιστον 100 υποθέσεις βίας κατά γυναικών έχουν καταγραφεί στο δυτικό Αφγανιστάν το 2012, ανέφερε ο τοπικός διευθυντής της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Άμπντουλ Κάντερ Ραχίμι, εκτιμώντας πως τα αδικήματα αυτού του τύπου έχουν αυξηθεί σημαντικά.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=169870&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου