Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΗΠΑ: "Κατασκευασμένη" η επίθεση από μέλη της Κου Κλουξ Κλαν σε 20χρονη αφροαμερικανίδα




Την Τρίτη  έκανε το γύρο του κόσμου η είδηση ότι τρία μέλη της οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν έβαλαν φωτιά σε 20χρονη Αφροαμερικανίδα στο Γουίνσμπορο της Λουιζιάνα, προκαλώντας της σοβαρά εγκαύματα σε όλο της το κορμί. Τελικά όμως η Σαρμέκα Μοφίτ φαίνεται πως αυτοπυρπολήθηκε κατασκευάζοντας την επίθεση από την οργάνωση.

Οπως είχε υποστηρίξει, τρεις άνδρες, οι οποίοι  φορούσαν τις χαρακτηριστικές λευκές κουκούλες της οργάνωσης, την πλησίασαν ενώ βρισκόταν σε πάρκο της περιοχής και αφού της επιτέθηκαν, την περιέλουσαν με υγρό και την πυρπόλησαν.

Όμως σύμφωνα με τις δηλώσεις εκπροσώπου του FBI, τα εγκαύματα της γυναίκας προκλήθηκαν από την ίδια, καθώς τα αποτυπώματά της βρέθηκαν σε συσκευασία που περιείχε εύφλεκτο υγρό καθώς και σε έναν αναπτήρα. Μάλιστα οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η Μοφίτ έγραψε στο καπό του αυτοκινήτου της τα αρχικά ΚΚΚ τα οποία ισχυρίστηκε ότι τα σκάλισαν οι τρεις άνδρες.

Η νεαρή αφού προσπάθησε να σβήσει τις φλόγες από το σώμα της ρίχνοντας νερό, κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ακόμα ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος για την πράξη της καθώς και για την προσπάθειά της να αναμείξει την Κου Κλουξ Κλαν σε αυτή την υπόθεση.

Παρόλα αυτά οι γονείς της που είναι συντετριμμένοι, ζήτησαν συγγνώμη από όλους για την αναστάτωση που προκλήθηκε, παρακάλεσαν ωστόσο τον κόσμο να συνεχίσει να προσεύχεται για την κόρη τους.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=232046&acpn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου