Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι παρελάσεις


Με τις αστυνομικές δυνάμεις παραταγμένες σε απόσταση περίπου διακοσίων μέτρων πριν και μετά την εξέδρα των επισήμων στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά και κατά μήκος της οδού Τσιμισκή ,πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εορτασμών για την απελευθέρωση της πόλης και την επέτειο του ΟΧΙ.

Ένταση σημειώθηκε όταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τους βουλευτές Τάσο Κουράκη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μαζί με άλλους διαδηλωτές, άνοιξαν δύο πανό και φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και της τρόϊκα.  Μετά τη λήξη της  παρέλασης επιχείρησαν να περάσουν μπροστά από την εξέδρα αλλά οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν.

Μία ακόμη, μικρή ομάδα διαδηλωτών, πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Ακόμη πιο αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας αύριο, στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ,προκειμένου να μην επαναληφθούν γεγονότα ανάλογα των περυσινών, αλλά και στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα και στις τοπικές παρελάσεις.

Στη συμπρωτεύουσα ,θα βρίσκονται επί ποδός 2.000 αστυνομικοί, ενώ θα φτάσουν και διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα. Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα πετά πάνω από την πόλη την ώρα της παρέλασης, ενώ σκάφη του Λιμενικού θα κάνουν περιπολίες.

Στο σχέδιο προβλέπεται και η χρήση κιγκλιδωμάτων καθώς και αυστηροί έλεγχοι ταυτοτήτων σε όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, αλλά και προληπτικές προσαγωγές. Οι επίσημοι θα είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από απόσταση

Τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα οι παρελάσεις θα διαρκέσουν πολύ λίγη ώρα.

http://www.antinews.gr/2012/10/27/186341/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου