Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πλησιάζει τις Ισραηλινές ακτές το "Εστέλ”... Σε συναγερμό οι Νavy Seals του Ισραήλ


images.jpg
images.jpg
Εκατόν πενήντα ναυτικά μίλια μακριά από το λιμάνι της Γάζας βρίσκεται αυτή την ώρα το ιστιοφόρο «Εστέλ» !Αύριο νωρίς το πρωί το σκάφος αναμένεται να βρεθεί στο στόχαστρο των ισραηλινών πολεμικών που περιπολούν ανοικτά της Γάζας.
Στο ιστιοφόρο «Εστέλ» επιβιβάστηκαν την περασμένη Τρίτη (εν πλω στα διεθνή ύδατα, 12 μίλια νότια της Κρήτης) δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και ο Δημήτρης Κοδέλας. Στο πλοίο επιβαίνουν άλλοι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φιλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, αλλά και τρεις πολίτες του Ισραήλ.
images;%CF%82.jpg
Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων πολιτών στην αποστολή το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία τους προτρέπει να μην συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή. Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε ότι ζήτησε από την ισραηλινή πρεσβεία να εξασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα όλων των μελών του πληρώματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο Κουράκης, «ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να απεμπλακεί και να διακόψει τη στρατιωτική συμφωνία με το κράτος του Ισραήλ!
Σε συναγερμό είναι η ειδική ομάδα του Ναυτικού του Ισραήλ και πρέπει δυστυχώςς να επισημάνουμε οτι οι Βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου μάλλον δεν ξέρουν που να πάνε να μπλέξουν ούτε βέβαια μετρούν τις συνέπειες …Αν τους έπιασε ο πόνος για τους Ανθρώπους της Γάζας θα μπορούσαν να στειλουν την βοήθεια τους αλλά θέλουν να δημιουργήσουν ένταση γιατι άραγε ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου