Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Πόλεμος στα ιρανικά δίκτυα




Ενημερωμένος από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και τη Σαουδικής Αραβίας, ο  Πρόεδρος της Υεμένης Άμπεντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι κρατά σκληρή στάση ενάντια στην Τεχεράνη κατά τους τελευταίους μήνες, κατηγορώντας το Ιράν για τη λειτουργία ενός μυστικού πυρήνα δράσης στην Ταΐζ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από την Ουάσιγκτον και το Ριάντ, οι Πασνταράν του Ιράν, ή οι Φύλακες της Επανάστασης παρεμβαίνουν στην Ανατολική Αφρική και τη Βόρεια Υεμένη μέσω του πυρήνα στην Ταΐζ για να παρέχουν βοήθεια στους Ζαΐντι των Χούθι, κατά των αρχών στη Σανάα.

Ο Εμίρης του Κατάρ, ο οποίος υποδέχθηκε τον πρόεδρο Χάντι στις 3 Αυγούστου, προσπάθησε να παίξει τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ του Ιράν και της Υεμένης, αλλά οι προσπάθειές του απέτυχαν.

Θεωρείται επίσης ότι το Ιράν αναπτύσσει το δίκτυο των επαφών του στο πλαίσιο του αποσχιστικού κινήματος στον νότο της Υεμένης, μέσω των σοσιαλιστών πρώην ηγετών της πρώην Νότιας Υεμένης, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα το 1994, μετά την ενοποίηση της Υεμένης το 1990, και τώρα ζουν εξόριστοι στη Βηρυτό υπό την προστασία της Χεζμπολάχ.

(Μόνο στο Antinews)

http://www.antinews.gr/2012/09/05/177781/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου