Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

«Μετακόμισε» στα πάτρια εδάφη ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός


Σε μια κίνηση που δείχνει προφανώς την αυτοπεποίθηση που έχει αποκτήσει προσχώρησε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, ο οποίος μετέφερε τα αρχηγεία του από την Τουρκία στις «απελευθερωμένες περιοχές» της Συρίας. Ένα βίντεο που ανέβηκε στο YouTube δείχνει τον ηγέτη του Στρατού Ριάντ αλ-Ασάαντ να επιβεβαιώνει την κίνηση. Φυσικά ο στρατηγός Ασάαντ δεν αποκαλύπτει το ακριβές  σημείο, ούτε άλλες λεπτομέρειες.
Η κίνηση του Στρατού, που μάχεται το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Ασάαντ, αποσκοπεί στη συσπείρωση όλων των επαναστατικών ομάδων. Δείχνει επίσης σαφώς ότι ο Στρατός αισθάνεται έτοιμος και ικανός να διευθύνει όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις από εκεί.  Η ανακοίνωση τονίζει ότι ενόσω η διοίκηση ήταν εκτός της χώρας, δεχόταν πολλές πιέσεις από διάφορες διεθνείς και περιφερειακές δυνάμεις. Προφανώς τώρα θα αισθάνονται πιο ανεξάρτητοι, αν και οι γραμμές ανεφοδιασμού σε όλα τα τουρκικά και άλλα σύνορα εξακολουθούν να είναι ζωτικής σημασίας.
Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει, εξάλλου, και την αξιοπιστία της εντολής στο Στρατό που έχει επικριθεί επειδή διοικούσε άνετα εκτός της χώρας και χωρίς να έχει επαφή με την κατάσταση στην χώρα. Ο Ριάντ αλ-Ασάαντ προσθέτει στο μήνυμά του ότι «Η Δαμασκός θα απελευθερωθεί σύντομα, θεού θέλοντος». Υποστηρίζει, τέλος, ότι σκοπός τους δεν είναι να έρθουν στην εξουσία αλλά να συμφωνήσουν σε μια νέα κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου