Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μεγάλος Αδελφός είναι ξανά εδώ: Οι φωνές μας θα αποθηκευτούν σε τεράστια βάση δεδομένων


«Voice Grid Nation» για την πλήρη κατάργηση της ιδιωτικότητας στις Η.Π.Α

Οι πολίτες των Η.Π.Α εισέρχονται ξεκάθαρο σε ένα ακόμη στάδιο της μετατροπής της χώρας τους στο απόλυτο κράτος αστυνόμευσης. Τα σώματα ασφαλείας των Η.Π.Α αναμένεται να εφαρμόσουν ένα νέο εργαλείο το οποίο θα έχει την ικανότητα να αποθηκεύει, να αναλύει και να αναγνωρίζει φωνές μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα με σκοπό να ταυτοποιεί τα προσωπικά στοιχεία με φωνές..

Το συγκεκριμένο εργαλείο έχει την ονομασία ‘Voice Grid Nation’, και είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιεί προχωρημένους αλγόριθμους για να μπορέσει να «ταιριάζει» τρόπον τινά τα στοιχεία της ταυτότητας των πολιτών με τις φωνές τους..

Η συγκεκριμένη τεχνολογία «έφτασε» στην Αμερική από το Κέντρο Τεχνολογίας της Ομιλίας της Ρωσίας..

Το σύστημα ενδέχεται να καταστήσει ικανή την αστυνομία, τους ομοσπονδιακούς φορείς και εν γένει το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας να δημιουργήσουν μία τεράστια βάση δεδομένων η οποία θα περιέχει εκατομμύρια φωνές..

Όπως έχουμε αναφέρει στο pentapostagma.gr η έννοια της ιδιωτικότητας έχει χάσει παντελώς τη σημασία της.. Όχι μόνο, λοιπόν, παρακολουθούνται εκατομμύρια συζητήσεις – στα σπίτια των Αμερικανών πολιτών, αλλά και σε δημόσιους χώρους – αλλά θα καταγράφονται και θα ταξινομούνται στο άμεσο μέλλον ακόμη και οι φωνές τους υπό τη πρόφαση της απειλής της «τρομοκρατίας»…

Όταν οι αρχές εντοπίσουν μία κλήση η οποία θα θεωρείται ότι αφορά μία «ύποπτη» συνομιλία, η καταγραφή της συνομιλίας θα εισάγεται στο πρόγραμμα VoiceGrid το οποίο πιθανότατα θα προσπαθεί να ταιριάξει την ύποπτη φωνή με τα στοιχεία προσωπικής ταυτότητας του ομιλούντος μέσω μίας λειτουργίας αναζήτησης…

Μέσα σε πέντε μόλις δευτερόλεπτα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να σαρώσει έως και 10.000 φωνές, ενώ χρειάζεται μόλις 3 δευτερόλεπτα για την ανάλυση μίας συνομιλίας.

Αν συνδυάσουμε τα δύο ανωτέρω δεδομένα με τη δυνατότητα 100 ταυτόχρονων αναζητήσεων και τη δυνατότητα αποθήκευσης 2 εκατομμυρίων δειγμάτων το πρόγραμμα αναμένεται να έχει δείκτη επιτυχίας που θα προσεγγίζει το 90%...

Πηγή: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου