Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Τέσσερις νεκροί στα σύνορα Ισραήλ - Αιγύπτου




Τρεις ένοπλοι άνδρες επιχείρησαν σήμερα να διεισδύσουν στο Ισραήλ από τη χερσόνησο του Σινά και σκότωσαν έναν Ισραηλινό στρατιώτη προτού χάσουν και οι ίδιοι τη ζωή τους από τα πυρά των συναδέλφων του.

Πηγή της υπηρεσίας ασφαλείας της Αιγύπτου επιβεβαίωσε το θάνατο του Ισραηλινού, στην τέταρτη επίθεση αυτού του είδους που σημειώνεται μέσα σε διάστημα ενός έτους στα σύνορα των δύο χωρών. Διευκρίνισε μάλιστα ότι ο ένας από τους τρεις δράστες ανατινάχτηκε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

"Τρεις ένοπλοι διείσδυσαν στο ισραηλινό έδαφος από το κεντρικό Σινά. Οι δύο σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό και ο τρίτος πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε", σημείωσε η πηγή αυτή μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Αποτράπηκε μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση", δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης 'Αβιταλ Λέιμποβιτς.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι ένοπλοι πέρασαν στο ισραηλινό έδαφος από τον τομέα Χαρ Χαρίφ, μια περιοχή όπου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η κατασκευή του συνοριακού φράχτη με την Αίγυπτο.

"'Ανοιξαν πυρ εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών που προστατεύουν τους εργάτες στον τομέα αυτό. Μια άλλη δύναμη (στρατιωτών) που βρισκόταν σε κοντινό σημείο έφτασε στην περιοχή και τους σκότωσε", διευκρίνισε, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι ένοπλοι στην περιοχή. "Οι τρομοκράτες ήταν καλά οπλισμένοι και ζωσμένοι με εκρηκτικά", επιβεβαίωσε.

Η Λέιμποβιτς είπε ότι δεν έχει καμία πληροφορία για την ταυτότητα των δραστών.
Οι παλαιότερες επιθέσεις είχαν αποδοθεί σε Παλαιστίνιους μαχητές από τη Λωρίδα της Γάζας και σε υποστηρικτές τους που φέρονται να έχουν εγκαταστήσει τις βάσεις τους στο Σινά.

Τον Αύγουστο ισλαμιστές σκότωσαν 16 Αιγύπτιους συνοριοφύλακες προτού σκοτωθούν από τον ισραηλινό στρατό.
Το Ισραήλ κατασκευάζει τον φράχτη με σκοπό να σταματήσει την εισροή Αφρικανών μεταναστών και να βελτιώσει την ασφάλειά του. Οι αρχές ελπίζουν ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και θα καλύπτει την έκταση από το Εϊλάτ της Ερυθράς Θάλασσας μέχρι τη Λωρίδα της Γάζας.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=225107

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου