Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κοντά σε συμφωνία για το PSI


Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του PSI βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του IIF και της κυβέρνησης και πιθανότατα το απόγευμα θα υπάρξουν οι τελικές ανακοινώσεις.
Όπως φαίνεται βρέθηκε χρυσή τομή για το επιτόκιο, ωστόσο, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές όλα θα είναι ανοικτά. Το κούρεμα κατά 50% του ονομαστικού χρέους θα σημάνει πραγματικές ζημιές κοντά στο 70% για τους ομολογιούχους.
Το επιτόκιο φαίνεται να είναι σημαντικά κάτω από 3% αλλά να κλιμακώνεται ανάλογα με το χρόνο λήξης των ομολόγων και το μέσο επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,2%. Λέγεται ότι θα ξεκινά από το 3% και θα φτάνει ακόμη και το 5% για τα ομόλογα με λήξη μετά το 2020.
Σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των ομολογιούχων, ελληνικών και ξένων τραπεζών.
Το τελικό κείμενο αναμένεται να είναι έτοιμο πριν από την Κυριακή για να κατατεθεί ως στοιχείο της συζήτησης στο Eurogroup της Δευτέρας μαζί με τις πρώτες εκτιμήσεις από την διαπραγμάτευση της τρόικα με το ΥΠΟΙΚ για την προεργασία της νέας δανειακής σύμβασης
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και η συνάντηση που είχε η τρόικα με τον Ευ. Βενιζέλο από τον οποίο ζητούν σκληρά μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου