Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Και τι έγινε που “θύμωσε” ο κ. Παπαδήμος;


Για τη μεγαλύτερη συντεχνία στην Ελλάδα, τους βουλευτές, γράψαμε ύστερα και από τα όσα έγιναν τη Δευτέρα το βράδυ στη Βουλή. Δεν έχει νόημα να ξαναπούμε τι νιώθει ο κόσμος όταν βλέπει να υπερασπίζονται τα ρετιρέ κι όχι τους κακόμοιρους, σαν κι αυτούς που έπαιρναν δωρεάν πατάτες στο Σύνταγμα.
Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αυτή την οργή για τους βουλευτές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν στον κύκλο του κ. Παπαδήμου και στα ΜΜΕ που τον στηρίζουν.
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσουν οτιδήποτε από το ναυάγιο Παπαδήμου και να στήσουν το προφίλ του καλού πρωθυπουργού για παν ενδεχόμενο μετά τις εκλογές, δεν διστάζουν να παίξουν το δικό τους επικοινωνιακό παιχνιδάκι.
Από το βράδυ της Δευτέρας άρχισαν να διαρρέουν την… οργή της κυβέρνησης και ειδικά του πρωθυπουργού για το αντάρτικο των βουλευτών σε μια σειρά από ρυθμίσεις. Ο κ. Παπαδήμος εμφανιζόταν σαν άλλο… Ανδρέας που έβριζε θεούς και δαίμονες και μάλιστα άφηναν να διαρρεύσει για να μας τρομάξουν, ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να παραιτηθεί.
Μετά ήρθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Καψής ο οποίος ξέρει καλά από εφημερίδες. «Έστειλε αυστηρό μήνυμα στους βουλευτές» ο κ. Παπαδήμος, λέει και ζήτησε συντεταγμένη πορεία.
Βγήκαν και διάφοροι τύπου Πρετεντέρη που εκτελούν πάντα διατεταγμένες υπηρεσίες και άρχισαν τις χοντρές σφαλιάρες στους βουλευτές μπας και διασώσουν την κυβέρνηση που παραπαίει. Σου λένε, ο Παπαδήμος βολικός είναι, να τον αφήσουμε να πάει χαμένος, ας τον στηρίξουμε μη μας έρθει κανένας Σαμαράς και μας τσακίσει.
Κάπως έτσι λειτουργούν τις τελευταίες ώρες όλοι τους και το παίζουν μωρές παρθένες της δημοσιογραφίας και της πολιτικής. Διότι τώρα βρίζουν τους βουλευτές γιατί στηρίζουν τις συντεχνίες. Όμως, τα ίδια θα έκαναν κι αν οι βουλευτές έκοβαν τους μισθούς και τις συντάξεις, όπως και το κάνουν δηλαδή.
Η μόνη τους αποστολή είναι να διασώσουν πάση θυσία την κυβέρνηση Παπαδήμου. Άλλωστε, η μοιρασιά δεν ξεκίνησε ακόμη, μετά το PSI θα ξεκινήσει το πάρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου