Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ο Βενιζέλος επιβεβαιώνει την πρόταση επιτρόπου προϋπολογισμού...




Επειδή πολλοί αμφισβήτησαν την αποκάλυψη των Reuters και Financial Times, σχετικά με την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και τον ορισμό επιτρόπου προϋπολογισμού, σας πληροφορούμε ότι:
- Όπως γράφαμε εδώ , το Βερολίνο επιβεβαιώνει την ύπαρξη πρότασης για την τοποθέτηση δημοσιονομικού εντεταλμένου στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να παραδέχεται ότι πρόκειται για γερμανικό σχέδιο.
- Ο κ. Βενιζέλος χθες επιβεβαίωσε τις πιο πάνω πληροφορίες.
Διαβάστε τι δήλωσε ο κ. Βενιζέλος επί του θέματος:
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες το πρωί της Κυριακής και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές με την πρόταση για τον ορισμό ειδικού επιτρόπου αρμόδιου για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του ελληνικού προϋπολογισμού, δήλωσε τα εξής: «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει το μέγεθος της βοήθειας που λαμβάνει η πατρίδα μας από τους θεσμικούς της εταίρους στην Ευρώπη και θα ανταποκριθεί, μέσα από τις θυσίες του, στην ιστορική υποχρέωση που έχουμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την βαθιά δημοσιονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή κρίση, λαμβάνοντας και εφαρμόζοντας δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις.
Από τη δική τους πλευρά, οι εταίροι μας γνωρίζουν ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση βασίζεται στην θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών και στο σεβασμό της εθνικής τους ταυτότητας και αξιοπρέπειας. Αυτή η θεμελιώδης αρχή ισχύει πλήρως και για τις χώρες-μέλη που, καθώς διέρχονται περιόδους κρίσης και προσαρμογής, έχουν ανάγκη από τη βοήθεια των εταίρων τους προς όφελος όλης της Ευρώπης και ειδικότερα της Ευρωζώνης».
Συνεχίζοντας ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε ότι: «Όποιος θέτει σε ένα λαό δίλημμα μεταξύ οικονομικής βοήθειας και εθνικής αξιοπρέπειας αγνοεί βασικά ιστορικά διδάγματα. Είμαι βέβαιος ότι οι πολιτικές ηγεσίες όλων των ευρωπαϊκών χωρών και ιδίως αυτών που λόγω του μεγέθους τους έχουν, εκ των πραγμάτων, αυξημένη ευθύνη για την πορεία της Ευρώπης, γνωρίζουν με ποιο τρόπο τίθενται τα ζητήματα μεταξύ φίλων και εταίρων που έχουν ενώσει τις ιστορικές τους μοίρες.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/01/blog-post_1163.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου