Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Η Διαμαντοπούλου θέλει Παπαδήμο για πάντα


Εδώ και μερικούς μήνες η κ. Αννα Διαμαντοπούλου δεν ασχολείται με το υπουργείο της και ποταπά θέματα όπως το αν έχουν οι μαθητές αίθουσες να κάνουν μάθημα ή αν έχουν πως θα τις ζεστάνουν για να μην παγώσουν, ή ακόμα αν έχουν βιβλία να διαβάσουν, και ασχολείται μόνο με την υψηλή πολιτική.
Η ομιλία της σε εκδήλωση που έγινε την Κυριακή το μεσημέρι της Επιτροπής Πρωτοβουλίας “Για την Ελλάδα, τώρα”, στην οποία συμμετέχουν επιστήμονες και πνευματικοί άνθρωποι της χώρας, με προεδρεύοντα τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Αλιβιζάτο (τι σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ;), το επιβεβαιώνει.
Μας πληροφορεί λοιπόν η κ. Διαμαντοπούλου ότι: «όπως και αν εξελιχθούν τα πράγματα, η επόμενη κυβέρνηση, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, πρέπει να είναι κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας και με πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου». Μας λέει επίσης ότι «εκλογές σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, θα ήταν μία πρόσκαιρη νίκη του λαϊκισμού και οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές».
Επεσήμανε επίσης ότι το σημαντικό είναι η ψήφιση της νέας δανειακή σύμβασης των 139 δισεκατομμυρίων, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για τη διαμόρφωση των όρων και των χρονοδιαγραμμάτων που θα προβλέπονται. Κάλεσε δε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν στην κοινή προσπάθεια και καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη διαμόρφωση των όρων, αφού, όπως είπε, «η επόμενη ημέρα απαιτεί χρονοδιάγραμμα και δεν είναι ημέρα της επαναδιαπραγμάτευσης».
Δηλαδή για να καταλάβουμε καλά η κ. Διαμαντοπούλου λέει ότι αν ο λαός ψηφίσει στις εκλογές που έρχονται σύντομα τη Νέα Δημοκρατία π.χ. και τιμωρήσει τους άθλιους που μας έβαλαν στο Μνημόνιο, θα έχει νικήσει ο λαϊκισμός.
Αν ο κόσμος στείλει στο σπίτι τους την κ. Διαμαντοπούλου και τους υπόλοιπους που ψήφιζαν τα Μνημόνια και τώρα τα αποκηρύσσουν θα έχει επικρατήσει ο πρόσκαιρος λαϊκισμός;
Και δεν ήταν λαϊκισμός το 2009 όταν ψήφιζε τον κ. Παπανδρέου με 11 μονάδες διαφορά επειδή έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά;
Και, τέλος, η κ. Διαμαντοπούλου γιατί δεν προτείνει ξεκάθαρα να έχουμε ισόβιο πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο (κι αυτήν υπουργό βεβαίως) ώστε ούτε εκλογές να κάνουμε ούτε τη ζαχαρένια μας να χαλάμε; Να έχουμε μια δικτατορία του κ. Παπαδήμου ή… τύπου Παπαδήμου όπως λέει και η ίδια.
Για να επανέλθουμε στην αρχή, καλά θα κάνει η κ. Υπουργός να λύσει τα καυτά προβλήματα της Παιδείας και να αφήσει τον κόσμο να αποφασίσει για το τι θέλει. Εκτός κι αν πιστεύει ότι αυτή είναι το κράτος (L’ etat c’ est moi ).
Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου