Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Σκόπια: Το «Μυστήριο της Rosetta Stone»

Το δίδυμο Τόμε Μποσέφσκι (Томе Бошевски) Αριστοτέλ Τέντοφ (Аристотел Тентов) ξαναχτύπησε.

Το ‘μακεντόνσκι’ έθνος του σκοπιανού ακαδημαϊκού Τόμε Μποσέφσκι , ζούσε, τελικά, στην αρχαία Αίγυπτο…

Παλιότερα το ‘δίδυμο’ μας είπε πως το ‘μακεντόνσκι έθνος’ ζούσε στα Καρπάθια όρη. Όπου είχαν καταφύγει εκεί για να γλυτώσουν από τους …Ρωμαίους. Εννιακόσια χρόνια έτρεχαν στη Σιβηρία πάνω κάτω, ώσπου, τελικά, τον 6ο αιώνα μ.Χ., τους είπαν ότι έφυγαν οι Ρωμαίοι και γύρισαν πάλι στα …Βαλκάνια.

Αυτά ισχυρίζονταν το δίδυμο των σκοπιανών διανοουμένων (!!), που βέβαια δεν είναι Σλάβοι ( μπριιι, λέξη και αυτή!) αλλά Μακεντόνσκι καθαρόαιμοι και με τη μούντζα που λένε!

Όχι, οι άνθρωποι δεν είναι ηλίθιοι, είναι απλά απόγονοι του Αλεξανδρόφσκι που ήταν γιος του Φιλιππόφσκι ο οποίος είχε γυναίκα την Ολυμπιαδάροβα που ζούσαν στο σπίτι τους στο ‘Δαφνί’ της Αττικής και είχαν υπηρέτες άτομα που φορούσαν άσπρες μπλούζες…

Έγινε, λοιπόν, συζήτηση από τον αξιότιμο σκοπιανό καθηγητή στην πόλη Καβαντάρτσι των Σκοπίων για το «μυστήριο της Rosetta Stone».

(Για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα πηγαίνετε εδώ: Μακεδονισμός : Οι καταψυγμένοι Μακεδόνες του ακαδημαϊκού Tome Boševski )

Έγραψε, λοιπόν, το ‘Α1’ των Σκοπίων, το μεσημέρι: «διεξήχθη σήμερα από τον ακαδημαϊκό Τόμε Μποσέφσκι μια συζήτηση πολύ σημαντική για το ‘μακεδονικό’ κοινό. Το θέμα της συζήτησης αυτής εστιάστηκε στην προέλευση και στην ύπαρξη του «μακεδονικού έθνους» και της «μακεδονικής γλώσσας».Ο καθηγητής Αριστοτέλ Τέντοφ μίλησε για την λίθο που βρέθηκε από ένα γάλλο στρατιώτη του στρατού του Ναπολέοντα Βοναπάρτη στην τοποθεσία Ροζέτα στην Αίγυπτο το 1799. Αργότερα μετά τη νίκη της Αγγλίας κατά της Γαλλίας, τα αρχαιολογικά εκθέματα που κατείχε ο γαλλικός στρατός πήγαν στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του μνημείου.

Ο λίθος αυτός, λέει ο Τέντοφ, είναι σημαντικός γιατί έχει χαραγμένο ένα διάταγμα για την επέτειο του Φαραώ Πτολεμαίου του Επιφανούς.

Καταγόταν, ο Φαραώ αυτός, από την αρχαία μακεδονική οικογένεια του Πτολεμαίου του Σωτήρα, ο οποίος ήταν στρατηγός στο στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μετά το θάνατό του ίδρυσε το βασίλειο της Αιγύπτου.Το σκοπιανό δίδυμο αναφέρει, αυθαίρετα πάντα, πως η επιγραφή που είναι γραμμένη σε τρία αρχαία αλφάβητα: στα ιερογλυφικά, στα αρχαία μακεδονικά και στα ελληνικά. Πρόκειται, βέβαια για μια επινόηση δική τους, ότι υπάρχει καλά και σώνει, και …αρχαία μακεδονική γραφή και γλώσσα.

Και υπάρχει μόνον εκεί… σε όλον τον …πλανήτη. Πουθενά αλλού…

Πάνε οι δύο σκοπιανοί εδώ και χρόνια να καπηλευθούν (παλιά μου τέχνη κόσκινο) την δημώδη γραφή των αρχαίων Αιγυπτίων.

Παρότι έχουν φάει σφαλιάρες από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, αυτοί εκεί…

Η συζήτηση έγινε στα πλαίσια της εκδήλωσης “Kavadarci – Πολιτιστική Πρωτεύουσα” όπου αναπτύχθηκαν τα ιστορικά δεδομένα για την αρχαία μακεδονική πόλη Αβνταρίστ. Ποια είναι αυτή;

Η ΑΥΔΑΡΙΣΤΟΣ (πανέμορφο μακεδονικό όνομα – Άριστη και Αυδή, μιλιά ομιλία, Αυδή -Άριστη, όπως και το όνομα Αυδολέων, βασιλιάς της Παιονίας, ο έχων την αυδή – ομιλία λιονταριού).

Ιστορικά θα σημειώσουμε πως η Αυδάριστος, οι Αλκομεναί, και το Πισσαίο ήταν οι μεγαλύτερες πόλεις της αρχαίας Πελαγονίας.

Ἂρθρα & Σκέψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου