Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Επιβεβαιωνόμαστε. Έρχονται τελικά οι απολύσεις

Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενες αναρτήσεις, μεταξύ των εντολών του ΔΝΤ, στα πλαίσια της τεχνογνωσίας που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ, είναι και η απόλυση τουλάχιστον 230.000 υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Σήμερα λοιπόν, σε όλο τον κυριακάτικο τύπο, επαληθεύεται αυτή μας η πρόβλεψη. Μάλιστα πολλές εφημερίδες ανεβάζουν το αριθμό αυτών που πρόκειται να απολυθούν σε 300.000 εργαζόμενους. Απ’ ότι φαίνεται το πρώτο θύμα θα είναι οι συμβασιούχοι και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εσωτερικές μετατάξεις των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων για κάλυψη των θέσεων που θα εκκενωθούν.

Εδώ όμως θα πρέπει να θυμηθούμε την κοινή διαπίστωση όλων, πως αυτοί που στην ουσία δουλεύουν στον δημόσιο τομέα είναι οι συμβασιούχοι και όχι οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι, μετά τις απολύσεις των συμβασιούχων θα πρέπει να υπερδιπλασιάσουν την απόδοσή τους. Εννοείται και είναι βέβαια λογικό πως αν και μετά τις απολύσεις των συμβασιούχων, εξακολουθεί να είναι παθητικός και αντιπαραγωγικός ο δημόσιος τομέας θα αρχίσουν απολύσεις και των μονίμων υπαλλήλων.
Εκείνο που μας κάνει εντύπωση είναι πως, όσες φορές ανεβάσαμε άρθρο με θέμα τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, όλα τα σχόλια που μας έγιναν ήταν παθιασμένα εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων.
Το κλίμα στην κοινωνία καθίσταται όλο και πιο άσχημο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Όπως γίνεται αντιληπτό θα πρέπει πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι να αυξήσουν κατά πολύ την εργασία τους, την αποδοτικότητά τους και την ευγένειά τους προς του πολίτες, ενώ θα πρέπει να περιορίσουν τις εισοδηματικές διεκδικήσεις τους, για να εξακολουθούν να κατέχουν μια θέση στον ήλιο.

ΥΓ. Αναρωτιόμαστε: Που είναι άραγε εκείνα τα κομματικά συνδικαλιστικά στελέχη των δημοσίων υπαλλήλων που ξιφουλκούσαν υπέρ της αύξησης του δημοσίου τομέα και των μισθών και έριχναν και κάνα δυο φορές το χρόνο από μια 24ωρη απεργία για να δικαιολογούν τη θέσης τους;;


Μούγκα στη στρούγκα….

Από: Προεδρική Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου