Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Πάνω από τα όρια του συμφώνου σταθερότητας βρίσκεται το γερμανικό έλλειμμα...!


  • Και τώρα που έπεσε η "αντάρα" εμφανίστηκε πρόβλημα στην γερμανική οικονομία που παραβιάζει τους κανόνες που η ίδια κατήγγειλε εις βάρος της Ελλάδας
Πάνω από το 5% του ΑΕΠ αναμένεται να φτάσει το ύψος του γερμανικού δημοσίου ελλείμματος φέτος, παραβιάζοντας με τα μπούνια το όριο του Συμφώνου Σταθερότητας.
Γι' αυτό και οι Γερμανοί το σκέφτονται και πιθανότατα θα προχωρήσουν τον Ιούνιο σε δραστικές περικοπές των μελλοντικών... εξοπλιστικών τους προγραμμάτων.
Εμείς, που πέρυσι είχαμε υπερδιπλάσιο από το γερμανικό έλλειμμα και απειλούμαστε άμεσα με τη χρεοκοπία, ούτε καν το σκεφτόμαστε. Παραμένουμε από τους μεγαλύτερους προμηθευτές όπλων στον κόσμο, οι δεύτεροι καλύτεροι πελάτες της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας, βοηθώντας έτσι την πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης να καλύψει τις μαύρες της τρύπες.
Οσο για το δικό μας το έλλειμμα, να 'ναι καλά οι διεθνείς τοκογλύφοι...
Εκτός "αξιολογήσεων" μπήκαν οι Fitch, Standard & Poor's και Moody's
Η απόφαση Τρισέ -γιατί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα μείνει ανεκτέλεστη, ας πάει στο καλό -δεν έθεσε εκποδών μόνο το ΔΝΤ από την ευρωζώνη.
Εθεσε εκτός και τους τρεις ιδιωτικούς οίκους αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας επιχειρήσεων και κρατών, Fitch, Standard & Poor's και Moody's. Δεν θα χρειαστούμε τις υπηρεσίες τους τουλάχιστον μέχρι το 2011.
Μέχρι τότε υπάρχει η ελπίδα ότι η ΕΚΤ ή άλλος ευρωπαϊκός οργανισμός θα δημιουργήσει τη δική του μονάδα αξιολόγησης. Οι τρεις καμπαλέρος ας ελέγξουν και πάλι τη... Lehman Brothers (την είχαν βρει «σωστή» μία ημέρα πριν καταρρεύσει) και τις Τίγρεις της Ασίας, που είδαν τα νομίσματά τους να υποτιμώνται μέχρι και 30%, ενώ λίγους μήνες πριν οι τρεις οίκοι έδιναν την εγγύησή τους για το καλώς έχει των οικονομιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου