Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Μπλοφάρουν οι Τούρκοι - Ε. Μπαγίς: Δεν χρειαζόμαστε περισσότερους στρατιωτικούς εξοπλισμούς

Ούτε η Τουρκία ούτε και η Ελλάδα χρειάζονται περισσότερους στρατιωτικούς αμυντικούς μηχανισμούς, ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στο Βέλγιο την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς, μετά την σύντομη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου. «Έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη από σχολεία, νοσοκομεία, ή αεροδρόμια και βιβλιοθήκες», σημείωσε ο κ. Μπαγίς. «Οι χώρες της Ε.Ε. λένε από τη μια πλευρά σταματήστε τις στρατιωτικές δαπάνες, αλλά από την άλλη προσπαθούν να πουλήσουν στη μια χώρα ελικόπτερα, στην άλλη υποβρύχια και στην άλλη άρματα». «Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν και σε εμάς», ανέφερε και προσέθεσε «Γι’ αυτό θέλουμε την λύση των προβλημάτων, ώστε να μην είναι το Αιγαίο θάλασσα των στρατιωτών».

«Ο γείτονας έχει ανάγκη από το αλάτι του γείτονα», όπως είπε ο Τούρκος υπουργός χρησιμοποιώντας ένα γνωστό τουρκικό γνωμικό. «Η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά το ζήτημα της επίλυσης των προβλημάτων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι για πρώτη φορά στην Αθήνα και την Άγκυρα υπάρχουν ισχυρές κυβερνήσεις που θέλουν τη επίλυση των διαφορών.
«Πίσω από τις κυβερνήσεις αυτές υπάρχει μια ιδιαίτερα ισχυρή λαϊκή βούληση», τονίζει και σημειώνει ότι «και παλαιότερα υπήρχε αυτή η λαϊκή βούληση, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση είχε το φόβο της απώλειας ενός βουλευτή και δεν προχωρούσε».
Αναφερόμενος στο Κυπριακό υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά τόσο στην Αθήνα όσο και στην Άγκυρα υπάρχουν δύο κυβερνήσεις, που επιθυμούν ειλικρινά την λύση του Κυπριακού».
«Στο νησί υπάρχουν δύο γενναίοι ηγέτες. Μέχρι σήμερα συναντήθηκαν 70 φορές. Περιμένουμε την 30η του τρέχοντος μηνός, που είναι η ημερομηνία που θα ανακοινώσουν σε ποια θέματα συνεννοήθηκαν. Θα ήθελα να τονίσω ότι αποδίδω ιδιαίτερη σημασία στη δήλωση αυτή, τόσο για τους ομογενείς μας στο νησί όσο και για την ειρήνη στη Μεσόγειο».

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου