Και εξηγούμαστε:
-Στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, η κυβέρνηση Παπανδρέου προχωρά, χωρίς να λάβει ουσιαστικά υπόψιν της τη λαϊκή βούληση, σε μέτρα που δεν έχουν καμμία επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.
-Μας ενημερώνουν ότι περισσότερα από πέντε χιλιάδες σχόλια στο opengov.gr σβήστηκαν από τις πρώτες μέρες ως «υβριστικά». Δεν μας είπαν όμως ποιός, και με ποιό δικαίωμα, αποφασίζει ποιά σχόλια θα δημοσιευτούν και ποιά όχι;Εκτός αν το «open» αποτελεί απλή βιτρίνα για τους αφελείς..
-Ο πρώην δήμαρχος Πάρου και νυν υπουργός Εσωτερικών,Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συμπεριφέρεται ως βασιλικότερος του βασιλέως μη λαμβάνοντας υπόψιν την αυξανόμενη δυσαρέσκεια ακόμα και στους κύκλους του κόμματός του..Ποιός του δίνει αυτό το δικαίωμα;
-Από δίπλα, όλος ο σαχλεπίσαχλος χορός των καθεστωτικών «διανοούμενων» βοηθά με νύχια και με δόντια, όπως και όλες τις άλλες φορές που χρειάστηκε να βοηθήσει, τα τελευταία δεκαπέντε-είκοσι χρόνια. Όπως τότε που απαξιώθηκε η λαϊκή συμμετοχή και το δημοψήφισμα μέσα από την άρνηση των τριών εκατομμυρίων υπογραφών που είχε συγκεντρώσει η εκκλησία. Δυστυχώς, όμως, το ζήτημα που κρίθηκε τότε δεν ήταν αυτό των ταυτοτήτων, αλλά αυτό των δημοψηφισμάτων. Και με την ευλογία της καθεστωτικής «αριστεράς».
-Έτσι, ενώ άλλες χώρες της Ε.Ε, (η Γαλλία, η Γερμανία, ακόμη και το Λουξεμβούργο), αλλάζουν προς το αυστηρότερο της πολιτικές χορήγησης άδειας παραμονής και ιθαγένειας, εμείς πρωτοτυπούμε ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες μας εν μέσω παγκόσμιας κρίσης, με μιαυπερχρεωμένη οικονομία που δεν μπορεί να απορροφήσει ούτε καν τους ντόπιους εργάτες, όντας χώρα εισόδου μεταναστών και με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά λαθρομεταναστών στην Ευρώπη.
-Και, αν τα οικονομικά και τα δημογραφικά είναι «τα μεγάλα και τα προφανή», τα πολιτισμικά υπόλοιπα τα ξεχνούν βολικά οι περισσότεροι. Λες και οι άνθρωποι είναι άμορφες εναλλάξιμες μάζες, όπου αρκεί η «καλή θέληση» και ενσωματώνονται σε οποιαδήποτε κοινωνία παρά τις όποιες διαφορές σε αντιλήψεις, ήθη και έθιμα. Δεν αφήνουν καμμία πραγματικότητα να χαλάσει τα πολυπολιτισμικά τους οράματα. Το ότι ακόμα και οι Φλαμανδοί ―εδώ και τόσους αιώνες― δεν τα βρήκαν πλήρως με τους Βαλώνους, δεν τους λέει τίποτα.
-Προ καιρού, επίσης, είδαμε από τηλεοράσεως πατέρα μικρής μουσουλμάνας, ο οποίος επέμενε να στείλει το παιδί του στο σχολείο με μαντήλα, να δηλώνει σε γνωστό παρουσιαστή: «Αν δεν πάει με τη μαντήλα, ας μη πάει καθόλου!». Και ο γνωστός παρουσιαστής σιώπησε, μη τον πούνε «αρνητή του πολυπολιτισμού» φαντάζομαι, αντι να ρωτήσει: «με ποιο δικαίωμα το λέτε αυτό σε μια χώρα όπου η εκπαίδευση είναι υποχρεωτικά εννεατής;».
-Σε βασικά ερωτήματα, το προχειρογραμμένο νομοσχέδιο δεν τα απαντά. Σε σημείο που να μην σηκώνει διόρθωση αλλά συνολική απόρριψη. Κυρίως καθώς δεν μας αντιμετωπίζει ως χώρα -τόπο λαού και λίκνο ενός πολιτισμού- αλλά ως χωράφι - απλό χώρο προς αξιοποίηση απόόποιον λαχει και περάσει...
Γι'αυτούς τους λόγους είμαστε κατά του δημοψηφίσματος.
Δε χρειάζεται κανένα δημοψήφισμα για ένα άχρηστο νομοσχέδιο που έχει υπαγορευθεί (δεν είμαστε ηλίθιοι..) και οι σκοποί του είναι -τουλάχιστον- υπό αμφισβήτιση.
Μια λύση υπάρχει..
Άμεση απόσυρση της πρότασης νόμου.Χωρίς απειλές,χωρίς ακρότητες απλά με τη δύναμη των επιχειρημάτων και της λογικής..
Λ.Θωμά,
Greece Salonika.
Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/01/blog-post_7780.html#ixzz0cL2MymZH
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου