Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Είναι επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ η “διαφάνεια στο διαδίκτυο”;

Και μάλιστα προτεραιότητα όπως δήλωσε η κυρία Διαμαντοπούλου σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή;

Θα μπορούσε να είναι προσωπική θέση της κυρίας Διαμαντοπούλου που έχει υποφέρει αρκετά από την έρευνα των blogs ιδιαίτερα για τις δηλώσεις της πριν τα γεγονότα του Δεκέμβρη.

Το να θέτει όμως το θέμα ως προτεραιότητα όντας πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΜΔΠ (Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης), χωρίς προγενέστερη συνεννόηση, σημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ είτε έχει κρυφή ατζέντα που δεν την έχει κοινοποιήσει ή η κυρία Διαμαντοπούλου χρησιμοποιεί την κομματική της ταυτότητα για ιδιοτελείς σκοπούς.

Θα πρέπει λοιπόν το επίσημο ΠΑΣΟΚ να βγει να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την δήλωση της. Είναι πολύ επικίνδυνο πριν ακόμη βρεθούν στην εξουσία το κάθε στέλεχος να χαράζει πολιτική.

Αλλιώς, είναι μέγιστη υποκρισία, ένα κόμμα που ξεσηκωνόταν σε κάθε απόπειρα “φίμωσης” και ανελευθερίας στο διαδίκτυο, να έχει ως προτεραιότητα αυτή τη φασίζουσα “διαφάνεια”.

Λέμε φασίζουσα γιατί δεν υπάρχει εφιαλτικότερο σενάριο να βρίσκεται στην εξουσία μια παράταξη που υποστηρίζεται από το 95% των ΜΜ”Ε” και από την άλλη να επιχειρήσει στο ελάχιστο να φιμώσει το μόνο εν δυνάμει κριτικό μέσο.

Γιατί σε περίπτωση ανάληψης εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, η μόνη ανεξάρτητη φωνή θα είναι το διαδίκτυο. Εάν υπάρχει σκοπιμότητα “ελέγχου” αυτό σημαίνει πως κινδυνεύουμε να βρεθούμε σε έναν νέο κυκεώνα πλιάτσικου σαν αυτό που έκαναν οι εκσυγχρονιστές με μηδενική αντίδραση.

Δεν είναι αυτό το όραμα τις “αλλαγής”, είναι;


http://olympia.gr/2009/09/03/fimotro/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου