Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς απο το Ιράν

Ο Σαχάμπ 3, ο οποίος έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, έχει βεληνεκές 2.000 χλμ.


Το Ιράν θα πραγματοποιήσει αύριο δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος σύμφωνα με εμπειρογνώμονες θα μπορούσε να πλήξει το Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αύριο, δεύτερη ημέρα των στρατιωτικών ασκήσεων που άρχισαν οι Φρουροί της Επανάστασης, θα πραγματοποιηθεί δοκιμή του πυραύλου εδάφους-εδάφους Σαχάμπ 3.

Ο Σαχάμπ 3, ο οποίος έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, έχει βεληνεκές 2.000 χλμ.

Με πυραυλικές δοκιμές απαντά το Ιράν στις επικρίσεις
Με δοκιμές πυραυλικών συστημάτων, ακόμη και μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις, κλιμακώνει η Τεχεράνη την αντιπαράθεση με τη Δύση, δύο ημέρες ύστερα από την αποκάλυψη ότι κατασκευάζει και δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης πραγματοποίησαν σήμερα δοκιμές νέων πυραύλων, μικρού βεληνεκούς, στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων. Την ίδια όμως στιγμή,ανακοινώθηκε από το κρατικό ραδιόφωνο ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος θεωρητικά μπορεί να χτυπήσει στόχους στο Ισραήλ, αλλά και τις βάσεις του αμερικανικού στρατού στη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για πύραυλο τύπου Σαχάμπ 3 -έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν- με μέγιστο βεληνεκές τα 2.000 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου