Η ανανέωση του Τουρκικού Προξενείου σε πρόσωπα έχει πλέον φανεί δια γυμνού οφθαλμού και έχει γίνει αντιληπτή ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν ιδέα για όλα όσα γίνονται και «παίζονται» στην ακριτική Θράκη. Ο παρεμβατισμός της Άγκυρας, είναι πλέον δεδομένος και η τουρκική προπαγάνδα παραμένει αναπάντητη από την Ελληνική Πολιτεία.
Η αγωνία των Τούρκων επιτελών της στρατηγικής εκτουρκισμού της Ελληνικής Θράκης γίνεται φανερή στην προσπάθεια ανάδειξης νέων προσώπων, ικανών, σύγχρονων, δυναμικών και με δείκτη νοημοσύνης άνω του μηδενός (όπου βρισκόταν οι προηγούμενοι «εκλεκτοί» της Τουρκίας).
Προκειμένου να μπορέσουν να εφαρμόσουν μία πολιτική προσωπολατρείας, για να μην υπάρξουν πολιτικές «παρενέργειες» στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα think tanks τόσο του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, όσο (κυρίως) αυτά που βρίσκονται στην Άγκυρα, έχουν επιδοθεί σε μία απόπειρα αλλαγής προσώπων (αλλά όχι πολιτικών, πρακτικών και στόχων). Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι η Ζεϊμπέκ Αϊσέλ, πρώην εργαζόμενη στην Τουρκική Κρατική τηλεόραση, καλοσπουδασμένη στην Τουρκία (και γνωρίζουμε πολύ καλά τις δράσεις της ΜΙΤ εντός των τουρκικών πανεπιστημίων), αλλά και στην Πάντειο Σχολή στην Ελλάδα.
Πρόσωπο οικείο, νέος άνθρωπος σε ιδέες αλλά και στην ηλικία, ακραία τουρκόφιλη και υποψήφια βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που επαγγέλλεται τον πατριωτισμό!!!
Η κυρία Ζεϊμπέκ, πάντως, έχει κάνει μία άριστη αρχή στον πολιτικό της βίο, διασπείροντας εντός της μειονότητας πως εκδιώχθηκε αυτή και η οικογένειά της από την Ελλάδα απλά και μόνο επειδή ήταν μουσουλμάνα, αλλά και πως από την ημέρα της επιστροφής της έχει γίνει «στόχος» της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών. Κάπου εκεί ξεχνάει να αναφέρει το παρελθόν της, ξεχνάει επίσης να αναφέρει την παράνομη δραστηριότητα που αποδεδειγμένα (η πρόσφατη σύλληψη του κατασκόπου φωτογράφου στην Σαμοθράκη, αλλά και του άλλου τούρκου υπηκόου που συνελήφθη να κατασκοπεύει στην Χίο) έχουν αναπτύξει οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας. Ξεχνάει φυσικά η κυρία Ζεϊμπέκ να αναφερθεί και στους Πομάκους, ως υπαρκτούς ορεσίβιους κατοίκους της Θράκης, αλλά αντίθετα απαξιώνει την ύπαρξή τους, αποκαλώντας τους «Τούρκους», όπως φυσικά αποκαλεί «Τούρκο» οποιονδήποτε μουσουλμάνο!!!
Η κυρία Ζεϊμπέκ, λοιπόν,
- Απαιτεί απόκτηση δικαιωμάτων «τουρκικής» μειονότητας
- Ζητά να καθιερωθεί στην εκπαίδευση ως «μητρική» η τουρκική γλώσσα
- Αξιώνει αναγνώριση «τουρκικής» εθνοτικής κοινότητας
- Επεμβαίνει στην άμεση εκλογή Ιμάμηδων και Μουφτήδων
Με επτά γραμμές, που όμως αποτυπώνουν τις βασικές επιδιώξεις της υποψηφιότητάς της, που είναι ταγμένη στην Τουρκική Προπαγάνδα, προωθεί την υποψηφιότητά της η υποψήφια Βουλευτής της Ν.Δ. Ζεϊμπέκ Αϊσέλ.
Σε προπαγανδιστικό φυλλάδιο που τύπωσε και διανέμει σε δύο γλώσσες, η αποφοιτήσασα σε Λύκειο της Άγκυρας Ξανθιώτισσα και μετέπειτα σπουδάστρια της Παντείου αλλά και στενή συνεργάτιδα του ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ Δημητρά, προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους της ότι πρέπει να την προτιμήσουν μιας και γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τα Τουρκικά Ιδεώδη και τις επιδιώξεις της… «μητέρας πατρίδας», καλύτερα απ’ όλους τους συνυποψηφίους μουσουλμάνους!
Δεν διστάζει εξ’ αρχής η… «Καραχασάν» της Ν.Δ. να μιλήσει για ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ στην Ελλάδα, να αξιώνει εθνοτική αναγνώριση της μουσουλμανικής μειονότητας και να προκαλεί με παρεμβάσεις της σε «θρησκευτικά ζητήματα», όπως η εκλογή των Ιμάμηδων και Μουφτήδων από το λαό απευθείας!
Το προκλητικό προεκλογικό φυλλάδιο
Το φυλλάδιο της κας Ζεϊμπέκ είναι ένα κατάπτυστο έντυπο, που μόνο ανθελληνική κατεύθυνση έχει, προβάλλει δε «ωμά» τα όσα «τουρκικά» οραματίζεται για την περιοχή μας. Διαβάστε:
«Το όραμά μας:
- Να αποκτηθούν τα βασικά δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας που πηγάζουν από Διεθνείς Συμφωνίες και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (η τοποθέτηση περί "τουρκικής μειονότητας ίσως να αφορά τους Τούρκους που ζούνε σήμερα στον Πόντο ή στην Ανατολία της Τουρκίας Στην Ελλάδα, η μοναδική μειονότητα που υπάρχει, είναι αυτή των εχέφρονων πολιτών, που μπορούν να ανέχονται την περιφρόνηση του Ελληνισμού. Οποιαδήποτε άλλη μειονότητα αποτελεί αποκύημα φαντασίας ή σκοπιμοτήτων εις βάρος των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας και της Ελληνικής κυριαρχίας στην Θράκη. Εάν η κυρία Ζεϊμπέκ εννοεί ως μειονότητα την μουσουλμανική, πρέπει κάποιος να την πληροφορήσει ότι χαίρει όλων των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απολαμβάνουν ή έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, ανεγείρουν τεμένη -πότε χτίστηκε εκκλησία στην Τουρκία για τελευταία φορά;- και γενικότερα δεν έχουν κανένα πρόβλημα ως προς τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις)
- Η άρση του συνόλου των εμποδίων στην εκπαίδευση και ομιλία στην δεύτερη επίσημη μητρική γλώσσα της Μειονότητας, την Τουρκική (τώρα γιατί αναρωτιέμαι γιατί δεν έχει γίνει στην Τουρκία πρώτη ή δεύτερη επίσημη γλώσσα η Κουρδική ή έστω και η Ελληνική...)
- Η βελτίωση του οικονομικού επιπέδου των μελών της τουρκικής μειονότητας (μήπως ξεχνάει η υποψήφια βουλευτής κυρία Ζεϊμπέκ πως επιδίωξη της Άγκυρας και του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, είναι να υπάρχει κλειστή οικονομία στους μουσουλμάνους της Θράκης, προκειμένου να μην μπορέσουν να ενσωματωθούν στην οικονομία και στην κοινωνία της Ελλάδας;)
- Να αναγνωρισθεί η εθνική ταυτότητα της μειονότητας (η σαφής άγνοια της Ελληνίδας -μόνη της το επεδίωξε- υποψήφιας βουλευτού, γύρω από διεθνείς συνθήκες και δη της Συνθήκης της Λωζάνης, μήπως θα πρέπει να γίνει χαρακτηριστικό γνώρισμα όχι των επιδιώξεών της, αλλά της ανικανότητάς της να αντιπροσωπεύσει ανθρώπους στη Βουλή; Μήπως θα έπρεπε η Βουλή των Ελλήνων να είναι επιφυλακτικότερη απέναντι σε όσους εισέρχονται σε αυτήν; Γιατί αυτό το επιχείρημα της κυρίας Ζεϊμπέκ ταιριάζει απόλυτα με τα επιχειρήματα της Άγκυρας για τους μουσουλμάνους της Θράκης που επιθυμούν να τους μεταβάλλουν σε "Τούρκους της Θράκης"; Φυσικά, δεν είναι το μοναδικό "σημείο επαφής", της νεαρής Ελληνίδας μουσουλμάνας, με τους σαφείς στόχους και τις επιδιώξεις της Άγκυρας. Μήπως θα έπρεπε κι εμείς να αναρωτηθούμε τίνος τα συμφέροντα επιθυμεί να εκπροσωπεί η κυρία Ζεϊμπέκ άμα πιθανής εισόδου της στην Ελληνική Βουλή; Μήπως θα εργάζεται για την Άγκυρα και όχι για την Αθήνα; Και για να τελειώνουμε με τα ανύπαρκτα εθνοτικά ζητήματα που επιθυμεί η Άγκυρα και η κυρία Ζεϊμπέκ να "γεννήσει" εκ του πονηρού: Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο Έλληνες πολίτες και τίποτε άλλο. Οποιοσδήποτε επιθυμεί να δημιουργήσει υποθέσεις εθνοτικές, απειλεί το Σύνταγμα, τους νόμους και την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια και θα πρέπει η δικαιοσύνη να προχωρά στις δέουσες νόμιμες διαδικασίες)
- Κάθε κοινότητα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εκλέγει τον θρησκευτικό της ηγέτη (αυτό συμβαίνει και μέσα στην Τουρκία; αναρωτιέμαι, αν και η απάντηση είναι ήδη γνωστή: Φυσικά δεν εκλέγονται οι θρησκευτικοί ηγέτες στην Τουρκία. Και φυσικά διορίζονται κι εκεί, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα...)
- Δεσμεύομαι να συνεχίσω τον αγώνα που ξεκίνησα το 1997 που είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση του άρθρου 19, για την επανάκτηση των πολιτικών δικαιωμάτων των Ανιθαγενών (και πως θα συνεχίσει αυτός ο αγώνας, αγαπητή κυρία Ζεϊμπέκ; Ποιά θα είναι τα επόμενα αιτήματα και βήματά σας κατά της Ελλάδας;)
- Υπάρχει μια λανθασμένη εικόνα όσον αφορά τη γυναίκα της μειονότητας, με την απόφασή μου με τον πολιτευτώ προσδοκώ να αλλάξω την εικόνα αυτή και να ενεργοποιηθούμε πιο δυναμικά στα κοινωνικά προβλήματα» (ευχής έργο να αλλάξετε την επιβληθείσα νοοτροπία της Άγκυρας και των ιμάμηδων, στις μουσουλμάνες γυναίκες κυρία Ζεϊμπέκ. Ευχής έργο, να καταφέρετε να κάνετε ισότιμο μέλος στην μουσουλμανική οικογένεια την μουσουλμάνα, η οποία καταπιέζεται λόγω Ισλάμ, που οι φίλοι σας εξ ανατολών -δεν μπορεί να μην έχετε φίλους στην Τουρκία αφού ζήσατε αρκετά χρόνια εκεί- στηρίζουν και επιδιώκουν να επιβάλλουν αυστηρές κυρώσεις σε όσες γυναίκες αντιτάσσονται των κανόνων του ισλαμισμού)
Ο ανθελληνικός χορός, ελέω κομματικών σκοπιμοτήτων και κυρίως ελέω της άγρας ψήφων, καλά κρατεί…
Άντε στην υγειά σας κύριε Καραμανλή, και συγχαρητήρια για τις προσωπικές σας επιλογές στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματός σας… Το σίγουρο είναι, κύριε Καραμανλή, πως καταφέρατε να κάνετε μία επιλογή που "έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας" επάνω της και το ενδιαφέρον, ουκ ολίγων, εστιάζεται στην πορεία του πολιτικού "φυντανιού" που εσείς ο ίδιος αναδείξατε.
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Επειδή οι εκλογές γίνονται στην Ελλάδα κι επειδή στην Ελλάδα μιλάμε (ακόμα) και γράφουμε στην Ελληνική γλώσσα, μήπως θα ήταν φρόνιμο κάποιος να ειδοποιήσει την κυρία Ζεϊμπέκ πως δεν είναι υποψήφια βουλευτής στην Τουρκία και να αφαιρέσει την τουρκική γλώσσα από τα φυλλάδια που μοιράζει;
http://kostasxan.blogspot.com/2009/09/blog-post_7109.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου