Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Θράκη: Αύξηση των μουσουλμάνων βουλευτών σημαίνει εκβιασμός της Ελληνικής κυβέρνησης

Ο Τούρκος πρόξενος έφαγε τα… λυσακά του να καταφέρει να βγάλει περισσότερους μουσουλμάνους βουλευτές επενδύοντας σε δοκιμασμένες λύσεις, αλλά και νέα πρόσωπα. Θέλουν να κρατούν στο χέρι όχι μόνο τα Θρακικά πράγματα αλλά και την κυβέρνηση αν κινηθεί οριακά στα επίπεδα αυτοδυναμίας.
Ο ωμός παρεμβατισμός και ο επερχόμενος εκβιασμός της Άγκυρας προς την Αθήνα, είναι πλέον ορατός δια γυμνού οφθαλμού. Κανείς όμως δεν ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, πριν αυτό γιγαντωθεί. Τα κόμματα ενδιαφέρονται για τις ψήφους και όχι για την σκληρή αλήθεια, μπροστά στην οποία κλείνουν τα μάτια και αδιαφορούν...
Οι βουλευτές θα έπρεπε να βγαίνουν με βάση την αξία και την προσωπικότητά τους, την αποδοτικότητα στην προάσπιση των τοπικών συμφερόντων, αλλά και την συμβολή τους στο αναπτυξιακό γίγνεσθαι κι όχι με βάση το αν προέρχονται από την μειονότητα ή την πλειονότητα, αν έχουν πίσω τους σόγια, ψηφοφόρους και «μαντρωμένο» κόσμο, αν πουλά η εθνοτική τους καταγωγή. Θα έπρεπε να υπηρετούν όλο τον κόσμο με την ίδια ζέση και όρεξη με την απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης του λειτουργήματός τους μετέχοντας στην πολιτική.
Στην Θράκη όμως γίνονται οι πιο πρωτότυπες εκλογικές διαδικασίες. Οι υποψήφιοι μοιράζονται σε χριστιανούς και μουσουλμάνους. Και οι χριστιανοί κάνουν πολλές προσπάθειες επικοινωνίας με τον κόσμο, πηγαίνουν σε μειονοτικά χωριά τοποθετούνται για πιο εξειδικευμένα ζητήματα μειονοτικής πολιτικής, παίρνουν πρωτοβουλίες κλπ. Οι μουσουλμάνοι όμως υποψήφιοι λες και είναι από τον …Άρη. Περιορίζονται να επικοινωνήσουν μόνο στα τουρκικά, μόνο στους μειονοτικούς. Οι εξαιρέσεις ελάχιστες.
Οι υποψήφιοι βουλευτές Μουσταφά Μουσταφά του ΣΥΡΙΖΑ και Κοτζά Μουμίν Ριτβάν του ΠΑΣΟΚ είναι τα πρόσωπα που θέλουν να αναδειχθούν σαν αντίπαλο δέος του Χατζηοσμάν που μετά από αυτές τις εκλογές το άστρο του δύει. Ο θεολόγος που περνά και εξ ιδιότητος από γάμους, λύπες, σουνέτια και όλα τα κοινωνικά γεγονότα, μάλλον θα επιστρέψει στα της Συμβουλευτικής Επιτροπής αφού περί άλλων τυρβάζουν όσοι έχουν λόγο στο εκλογικό παιγνίδι.
Ο Αχμέτ Ιλχάν κινείται, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα στους παλαιομουσουλμάνους που τον θέλουν πιο συντηρητικό αν και ο βουλευτής στο διάστημα της μη εκλογής του δεν έμεινε ανενεργός. Μπορεί να τον απορρόφησε η δικηγορία και η βιοπάλη, αλλά το γραφείο του ήταν ανοικτό στον κόσμο. Επέλεξε στο φυλλάδιό του να παίξει με τις φωτογραφίες των δύο πρωθυπουργών του Τούρκου Ταγήπ Ερντογάν και του Έλληνα Κώστα Καραμανλή. Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι βουλευτές έβγαλαν έντυπα, διαφημιστικά φυλλάδια στην τουρκική γλώσσα, αντάλλαξαν μεταξύ τους φαρμακερά βέλη, θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε σε αυτά. Όλοι ποντάρουν στην γραμμή της μεγάλης πύλης στον κόσμο που θάρθει. Στον επηρεασμό που θα κάνουν ιμάμηδες και άλλοι χρησιμοποιώντας την δύναμη του ισλάμ κι όχι μόνο. Την τουρκική ταυτότητα που ορθώνεται και πάλι ως διαφοροποιό στοιχείο. Μηνύματα μίσους. Εντολές για Τούρκους που πρέπει να προτιμηθούν. Σποτ στην τουρκική τηλεόραση, μια εμφανής και μια αθέατη προπαγάνδα που θέλει να πολώσει τα πράγματα και κυρίως όταν δίνονται οι ευκαιρίες.
Μελαχροινή Μαρτίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου