Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Στο -0,3% ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο στην Ευρωζώνη

Τριπλάσιος και βάλε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

(Και οι μυαλοπώληδες ανηζητούν την… ανταγωνιστικότητα στο κόστος εργασίας)

Μείωση μεγαλύτερη της αναμενόμενης παρουσίασαν οι τιμές καταναλωτή στην Ευρωζώνη το Σεπτέμβριο, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα αυξήσει προς το παρόν τα επιτόκια, παρά τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Eurostat οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,3% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης 0,2% που είχαν καταγράψει τον Αύγουστο, 0,7% τον Ιούλιο και 0,1% τον Ιούνιο.
Με - 0,4% σε μηνιαία και - 0,3% σε ετήσια βάση, υποχώρησε το Σεπτέμβριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία

Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης αναμένεται να μείνει κάτω από τα επίπεδα του2%. Που είναι η τιμή-στόχος, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας .
Η ΕΚΤ , δεν «βλέπει» κίνδυνο αποπληθωρισμού, εκτιμώντας ότι οι πρόσφατες μειώσεις των τιμών οφείλονται κυρίως στις υψηλές τιμές του «μαύρου χρυσού» την περασμένη χρονιά.
Ο επικεφαλής της ΕΣΥΕ, κ. Κοντοπυράκης,σε συνέντευξη στο Reuters, ειπε ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, θα διαμορφωθεί περίπου στο 0,8% και θα κυμανθεί στα όρια του 1% στο σύνολο του έτους, ενώ σε μέσα επίπεδα εκτιμάται ,μεταξύ 1,1% με 1,2%.Το ΑΕΠ, θα μειωθεί έως και κατά -0,9%, και η 9καταγεγραμμένη ανεργία στο 9,1% (σε μέσα επίπεδα).

http://deltio11.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου