Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ηχηρή παρέμβαση της Κίνας στο θέμα της αεροπορικής τραγωδίας. Στέλνει κλιμάκιο αντιτρομοκρατικής στην Μαλαισία

china_dragon

Μετά τις αποκαλύψεις για την ταυτότητα των επιβατών, ενώ τουλάχιστον ένας χαρακτηρίζεται ως πιθανός Ουιγούρος ισλαμιστής, η Κίνα για πρώτη φορά στέλνει κλιμάκιο αντιτρομοκρατικής εκτός συνόρων. Στο Πεκίνο θεωρούν δεδομένο ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τρομοκρατική επίθεση από Ουιγούρους που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ολυμπία, είχε υποστήριξη από Μαλαισιανούς ισλαμιστές. Πιθανότατα και μέσα στον χώρο του αεροδρομίου.

Κινέζικες πηγές θεωρούν ότι δεν είναι δυνατόν Ουιγούρος να περάσει ως Ιταλός με κλεμμένο διαβατήριο από τον έλεγχο επιβατών χωρίς να έχει εκ των έσω ενημέρωση.

Επιπλέον, ο δεύτερος επιβάτης με κλεμμένο διαβατήριο έκλεισε τα εισιτήρια μαζί με τον φερόμενο ως Ουιγούρο ισλαμιστή, πράγμα που φωτογραφίζει συντονισμένη δράση. Οι Κινέζικες αρχές απαιτούν έλεγχο και στο προσωπικό υποστήριξης του αεροδρομίου καθώς πέραν των επιβατών, το σενάριο της έκρηξης ενδυναμώνει την θεωρία “στήριξης εκ των έσω” προκειμένου να περάσει τέτοια ποσότητα εκρηκτικών.

Από την άλλη, το ισλαμοφασιστικό λόμπι των ΗΠΑ που έχει στηρίξει σθεναρά τους τρομοκράτες Ουιγούρους βρίσκεται αντιμέτωπο με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα της Boeing που σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης δεν θα επιτρέψει καμία συγκάλυψη από τα ΜΜ”Ε” καθώς η περίπτωση βλάβης σε τέτοιου τύπου αεροσκάφος θα πλήξει ανεπανόρθωτα την εικόνα της εταιρείας.

Ανεξάρτητα του τι θα προκύψει από τις έρευνες, η σημασία της πρώτης εξόδου του Δράκου εκτός συνόρων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι ένα γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις όχι μόνο σε τοπικό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Κίνα διατηρεί συμφέροντα σε πολλές χώρες όπου υπάρχει ισλαμική δράση, ενώ διατηρεί αντιτρομοκρατική συνεργασία και με την Ρωσία.

http://olympia.gr/2014/03/10/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου