Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ρώσοι κατέρριψαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ, σύμφωνα με Ρωσικά μέσα!

20140311-190717.jpg

Δύο αμερικανικά UAV (μη επανδρωμένα αναγνωριστικά εναέρια οχήματα) καταρρίφθηκαν πριν λίγο επάνω από την Κριμαία αναφέρουν πηγές το πρακτορείο News of Crimea και αναμεταδίδει το Voice of Russia.

Tα αμερικανικά αεροσκάφη (το ένα μικρό τακτικής αναγνώρισης και το άλλο μεγαλύτερο, αναφέρεται ως δικηνητήριο, πιθανότατα Global Hawk) καταρρίφθηκαν από αντιαεροπορικά βλήματα και από βολές
αντιαεροπορικών πυροβόλων όπλων στην περιοχή όπου βρίσκεται το σημείο ελέγχου Turetsky Val Η αντιαεροπορική άμυνα της Κριμαίας έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνουν οι Ρώσοι στα σύνορα με την Ουκρανία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Ροστόβ. Οι δυνάμεις της Ρωσίας αποτελούνται από άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και αυτοκινούμενα πυροβόλα.
Η Ρωσία είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να επέμβει στην νοτιοανατολική Ουκρανία για να διασφαλίσει την αυτονόμηση περιοχών όπως η Κριμέα, τον Ντόνετσκ και το Χάρκοβο.

Σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, στις μεθοριακές περιοχές με την Ουκρανία έχουν αναπτυχθεί μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού με ΤΟΜΑ BMP-2 και BMP-3, επιλαρχίες αρμάτων Τ-72Β3 και μονάδες αυτοκινούμενου και ρυμουλκούμενου πυροβολικού.
Φάλαγγες με ΤΟΜΑ ΒΤR-82, άρματα μάχης Τ-72ΒΜ και τζιπ Tigr κινήθηκαν πριν από λίγες ώρες στις περιοχές του Νοβοροσίσκ και του Κρασνοντάρ στην Κριμαία.

Η κατάσταση στην περιοχή αρχίζει να θερμαίνεται εν’ όσο πλησιάζει η αυτονομία της Κριμαίας με το ΝΑΤΟ να επιχειρεί να κάνει κάποιες κινήσεις, αλλά τη Ρωσία να προβάλει με κάθε τρόπο το τεράστιο οπλοστάσιο που διαθέτει.

http://olympia.gr/2014/03/11/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου