Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η Κριμαία, η επιλεκτική μνήμη και η κατευθυνόμενη ευαισθησία των ηγετών της Δύσης

crimee

Οι κατηγορίες των ηγετών της Δύσης και η …νομιμότητα των Δημοψηφισμάτων.

Η αγανάκτηση είναι συχνά επιλεκτική.Στην περίπτωση του Δημοψηφίσματος της Κριμαίας η υποκρισία του Ολάντ, του Κάμερον ,του Ομπάμα και άλλων χτύπησε κόκκινο.

Όλοι χρησιμοποίησαν τον όρο παράνομο για το Δημοψήφισμα της Κριμαίας.Αλλά αυτά τα γεωπολιτικά βέλη, ακόμα κι αν εκείνη την εποχή οι ηγέτες αυτοί δεν βρίσκονταν στην εξουσία, είχαν ομόφωνα αποδεχτεί το δημοψήφισμα που ανακήρυσσε μονομερώς την ανεξαρτησία… του Κοσόβου.

Ας θυμηθούμε πότε και πώς ο καθένας από του προαναφερόμενους ερμήνευσε τον όρο νομιμότητα στην σφαίρα της επιρροής του .

Ο Ολάντ, χαιρέτισε και επιδοκίμασε το δημοψήφισμα για την προσάρτηση της Μαγιότ στη Γαλλία τον Μάρτιο του 2009 αγνοώντας την απόφαση 3385 του ΟΗΕ –για την ανάγκη σεβασμού της ενότητας και ακεραιότητας του αρχιπελάγους των Κομορών καθώς και της θέσης της Αφρικανικής Ένωσης και της Ενωσης για τις Κομόρες.

Ο Κάμερον; Προκήρυξε τον Μάρτιο του 2013 ένα Δημοψήφισμα προκειμένου να κρατήσει τα νησιά Φώκλντ ως υπερπόντια βρετανική κτήση παρά την αντίδραση της Αργεντινής και της πλειοψηφίας των λατινοαμερικάνικων κρατών. Στο Πορτ Στάνλεϋ 12700 χλμ από το Λονδίνο η μυρωδιά του πετρελαίου αντικατέστησε την μυρωδιά του πρόβειου μαλλιού .

Ο Ομπάμα; Παρά τις αποφάσεις του ΟΗΕ που ζητούσαν την άρση του εμπάργκο εναντίον της Κούβας,η Ουάσινγκτον συνεχίζει τον οικονομικό πόλεμο και την κατάληψη τμήματος του κουβανικού εδάφους στο Γκουαντάναμο.Να λοιπόν που και οι τρεις τους κάτι ξέρουν από …παρανομία.

Στις 21 Φεβρουαρίου ,η συνταγματική τάξη στην Ουκρανία διασαλεύθηκε με τον διορισμό από το Κίεβο μιας κυβέρνησης που την αποκάλεσαν επαναστατική, μιας defactoεξουσίας.Κάτω από αυτές τις συνθήκες το Δημοψήφισμα στην Κριμαία ,σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ,δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε παράνομο μια και δεν υφίσταται συνταγματική τάξη.

Όσον αφορά όμως την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπογράψει μια εντελώς παράνομη συμφωνία με άτομα που κατέλαβαν την εξουσία χωρίς να έχουν καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση αφού δεν έχουν εκλεγεί απ΄τον λαό και δρουν σε ένα απόλυτο συνταγματικό κενό.

Του JoseFort/humanite.fr

Απόδοση /Γοργόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου