Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Άρθρο–κόλαφος επιφανούς Αμερικανού για την Ουκρανία, γκρεμίζει την προπαγάνδα!

20140306-153440.jpg
Η ΑΛΛΗ -ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΗΣ- ΑΦΗΓΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η μονόφθαλμη εκδοχή των γεγονότων στην Ουκρανία, που από μηνός μεταδίδεται από τα συστημικά μονοπώλια «ενημέρωσης» στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα το απρόοπτο της Δευτέρας στη ΝΕΡΙΤ, όπου η αφήγηση έκτακτου απεσταλμένου της στην Κριμαία προκάλεσε τηλεφωνική έκρηξη αγανάκτησης του παροπλισμένου ανταποκριτή της στην Μόσχα,κ.Λιάτσου, επιβάλλει, για την αποκατάσταση κάποιας ισορροπίας, την εισαγωγή μιας άλλης αφήγησης, επίσης αμερικανικής προελεύσεως μεν, αλλά όχι συνάδουσας με την υποκλινόμενη στο Κίεβο Βενιζέλεια διπλωματία.
Προσφέρεται γι’ αυτή την αποστολή το κατωτέρω άρθρο της 3-3-2014 του Αμερικανού συντηρητικού, άλλοτε υπουργού Οικονομικών, αρχισυντάκτη
της Γουώλ Στρήτ Τζέρναλ, αρθρογράφου οικονομικών φύλλων και συγγραφέα Πωλ Γκρέκ Ρόμπερτς (σε μετάφραση Μ.Σ.):
« Η Αλαζονεία της Ουάσιγκτων΄Εστησε Σκηνικό Πολέμου
Πωλ Γκρεγκ Ρόμπερτς
Σε ορισμένους κύκλους (των ΗΠΑ) αυξάνει η συνειδητοποίση των πολύ σοβαρών κινδύνων της κρίσεως που προκάλεσε η Ουάσιγκτων στην Ουκρανία.
Οργανωμένοι και εξοπλισμένοι νεο-ναζιστές άρπαξαν τον έλεγχο από τα πολιτικά ανδρείκελα που η αμερικανική εξουσία σχεδίαζε να τοποθετήσει επικεφαλής της Ουκρανίας και επιτίθενται σε Εβραίους, σε Ρώσους και σε Ουκρανούς πολιτικούς. Η κυβέρνηση της Κριμαίας αποκήρυξε την παράνομη κυβέρνηση , η οποία υφάρπαξε την εξουσία στο Κίεβο και ζήτησε την προστασία της Ρωσίας. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις της Κριμαίας προσχώρησαν στη Ρωσία. Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προστατεύσει επίσης και τις πρώην ρωσικές επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας.
Η Κριμαία ήταν επαρχία της Ρωσίας, την οποία ο Κρουστσώφ μεταβίβασε στην Σοβιετική Δημοκρατία της Ουκρανίας στη δεκαετία του ’50. ΄Οπως είχε τονίσει ο Αλέξανδρος Σολτζενίτσιν, η μεταβίβαση ρωσικών επαρχιών στην επικράτεια της Ουκρανίας ήταν μια πράξη παραφροσύνης του κομμουνιστικού κόμματος. Η Ουκρανία αποτελούσε τμήμα της Σοβιετικής ΄Ενωσης αλλά ανήκε στη Ρωσία από τον 18ο Αιώνα. Η ουκρανική καταγωγή του Κρουστσώφ ίσως συνετέλεσε στην απόφαση εκείνη.
Οπωσδήποτε το γεγονός δεν είχε σημασία μέχρι της στιγμής που η Σοβιετική ΄Ενωση κατακερματίσθηκε. Υπό την πίεση της Ουάσιγκτων η Ουκρανία έγινε ανεξάρτητη χώρα, διατηρώντας τις ρωσικές επαρχίες , αλλά η Ρωσία διατήρησε την ναυτική βάση της τής Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία.
Η Ουάσιγκτων προσπάθησε, αλλά απέτυχε, να θέσει την Ουκρανία υπό τον έλεγχό της το 2004, με την «πορτοκαλί επανάσταση», που είχε χρηματοδοτήσει. Μετά απ’ αυτή την αποτυχία, η Ουάσιγκτων – σύμφωνα με την βοηθό Υπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ- «επένδυσε» 5 δις. δολλάρια στην Ουκρανία για την υποκίνηση κινήματος υπέρ της ένταξης της χώρας στην Ε.Ε. Θα άνοιγαν έτσι οι πύλες της Ουκρανίας στη λεηλάτησή της από δυτικούς τραπεζίτες και πολυεθνικές, αλλά και για τον κύριο στόχο της Ουάσιγκτων: την εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων πυραύλων στα σύνορα της Ρωσίας και την αποστέρηση της Ρωσίας από την ναυτική βάση της στην Κριμαία και τις βιομηχανίες όπλων στην ανατολική Ουκρανία. Συμμετοχή της Ουκρανίας στην Ε.Ε. σημαίνει συμμετοχή στο ΝΑΤΟ.
Η Ουάσιγκτων θέλει βάσεις πυραύλων στην Ουκρανία για να υποβαθμίσει την πυρηνική αποτρεπτική ισχύ της Ρωσίας και να μειώσει έτσι την ικανότητά της να αντισταθεί στον αμερικανικό ηγεμονισμό. Μόνο τρείς χώρες κλείνουν τον δρόμο στην παγκόσμια ηγεμονία της Ουάσιγκτων, η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν.
Το Ιράν είναι περικυκλωμένο από αμερικανικές βάσεις και αμερικανικούς στόλους έξω από τις ακτές του. Ο «Αξονας στην Ασία», πού εξήγγειλε το πολεμοχαρές καθεστώς Ομπάμα, περιβάλλει την Κίνα με αεροπορικές και ναυτικές βάσεις. Η Ουάσιγκτων περικυκλώνει τη Ρωσία με αμερικανικούς πυραύλους και ΝΑΤΟϊκές βάσεις. Οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις της Βαρσοβίας και της Πράγας πληρώθηκαν για να δεχθούν βάσεις πυραύλων και ραντάρ, που καθιστούν τά κράτη μαριονέττες Πολωνία και Τσεχία πρώτους στόχους πυρηνικής εκμηδένισης. Η Ουάσιγκτων αγόρασε την άλλοτε ρωσική και σοβιετική επαρχία της Γεωργίας, γενέτειρα του Ιωσήφ Στάλιν, και ετοιμάζεται να την εντάξει στο ΝΑΤΟ.
Οι δυτικευρωπαϊκές μαριονέττες της Ουάσιγκτων είναι πολύ βουλιμικές στο αμερικανικό χρήμα για να συνειδητοποιήσουν πως αυτές οι ακραία προκλητικές κινήσεις αποτελούν ευθεία στρατηγική απειλή για τη Ρωσία. Η στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων φαίνεται να είναι «μετά από εμένα, ο κατακλυσμός.»
Η Ρωσία υπήρξε αργή στην αντίδρασή της, στις επί πολλά χρόνια προκλήσεις της Ουάσιγκτων, ελπίζοντας σε κάποιο σημάδι λογικής και καλής θέλησης που θα ερχόταν από τη Δύση. Αντί γι’ αυτό η Ρωσία αντιμετώπισε συνεχώς αυξανόμενη δαιμονοποίηση από την Ουάσιγκτων και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και αφρίζουσες υστερικές κατηγορίες από τα εκπορνευμένα δυτικά ΜΜΕ. Η μεγάλη μάζα των πληθυσμών της Αμερικής και της Ευρώπης υφίστανται πλύση εγκεφάλου ώστε να βλέπουν σαν ενοχή της Ρωσίας το πρόβλημα που δημιούργησε η εμπλοκή της Ουάσιγκτων στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.
Η άγνοια, η ιδιοτέλεια και η υποτέλεια των αμερικανικών ΜΜΕ διογκώνει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο πολέμου. ΄Ενας πληροφορημένος λαός θα έσκαγε στα γέλια ακούγοντας τον Τζων Κέρρυ να καταγγέλλει τη Ρωσία ότι «εισέβαλε στην Ουκρανία» και «κατά παράβασιν του Διεθνούς Δικαίου». Τον Κέρρυ, Υπουργό Εξωτερικών μιας χώρας πού παράνομα εισέβαλε στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία, που οργάνωσε την ανατροπή της κυβέρνησης της Λιβύης, επιχείρησε το ίδιο στη Συρία, επιτίθεται στούς αμάχους πληθυσμούς του Πακιστάν και της Υεμένης με αεροπλάνα-ρομπότ και πυραύλους, συνεχώς απειλεί με επίθεση το Ιράν, εξαπέλυσε τον εκπαιδευμένο από Αμερικανούς και Ισραηλινούς στρατό της Γεωργίας εναντίον του ρωσικού πληθυσμού της Νότιας Οσετίας και τώρα απειλεί τη Ρωσία με κυρώσεις, επειδή ορθώνεται σε υπεράσπιση Ρώσσων και ρωσικών στρατηγικών συμφερόντων. Η ρωσική κυβέρνηση παρατήρησε ότι ο Κέρρυ ανέβασε την υποκρισία σε νέο επίπεδο.
Ο Κέρρυ δεν έχει απάντηση για το ερώτημα: «Από πότε η κυβέρνηση των ΗΠΑ εγκολπώθηκε και υπερασπίζεται τις αρχές της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας;»
Ο Κέρρυ, όπως πάντοτε, ψεύδεται ασύστολα. Η Ρωσία δέν εισέβαλε στην Ουκρανία. Η Ρωσία έστειλε λίγο περισσότερους στρατιώτες στη δύναμη της ναυτικής βάσης της στη Μαύρη Θάλασσα, κατόπιν των βίαιων αντιρωσικών δηλώσεων και πράξεων που σημειώθηκαν στο Κίεβο. Και καθώς η ουκρανική στρατιωτική δύναμη στην Κριμαία αυτομόλησε στους Ρώσους, ρωσσικές ενισχύσεις δεν ήταν καν αναγκαίες.
Ο ανεγκέφαλος Κέρρυ, έμπλεος αλαζονείας, διατύπωσε απροκάλυπτες απειλές στη Ρωσία. Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών απέρριψε τις απειλές του Κέρρυ ως «απαράδεκτες». Στήθηκε σκηνικό πολέμου.
Σημειώστε το οξύμωρο της κατάστασης. Το Κίεβο έχει καταληφθεί από υπερεθνικιστές νεο-ναζί. Η Ε.Ε. συγκεντρώνει την εξουσία και καταλύει την κυριαρχία των κρατών μελών της. Μια συμμορία υπερεθνικιστών τραμπούκων είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει ή χρειάζεται η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση σαν κράτος-μέλος της. Σημειώστε τη συνεργασία του νεοσυντηρητικού καθεστώτος Ομπάμα με τους αντισημίτες ναζιστές. Η νεοσυντηρητική κλίκα που κυριαρχεί στην διακυβέρνηση των ΗΠΑ από την προεδρία Κλίντον είναι πρόβαρα εβραϊκή και πολλά από τα μέλη της έχουν διπλή, αμερικανική και ισραηλινή υπηκοότητα. Οι Εβραίες νεοσυντηρητικοί Βικτώρια Νούλαντ, Βοηθός ΥπΕξ , και Σούζαν Ράϊς, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, έχασαν τον έλεγχο του πραξικοπήματός τους από τους νεο-ναζιστές που κραυγάζουν «θάνατο στους Εβραίους»…
Η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ ανέφερε στις 24 Φεβρουαρίου ότι ο Ουκρανός Ραββίνος Μοσέ Ρέουβεν Αζμάν συμβούλευσε τους Εβραίους του Κιέβου «να φύγουν από την πόλη και να εγκαταλείψουν τη χώρα.» Ο Εντουάρντ Ντολίνσκυ, επικεφαλής της κεντρικής εβραϊκής οργάνωσης των Εβραίων της Ουκρανίας, εχαρακτήρισε την κατάστασή τους «φρικτή» και ζήτησε την βοήθεια του Ισραήλ.
Αυτή είναι η κατάσταση που δημιούργησε και υπερασπίζεται η Ουάσιγκτων, ενώ κατηγορεί τη Ρωσία πως καταπνίγει την ουκρανική δημοκρατία. Μια λαοπρόβλητη δημοκρατία ήταν αυτό που υπήρχε στην Ουκρανία, προτού το ανατρέψει η Ουάσιγκτων.
Τώρα δεν υπάρχει νόμιμη ουκρανική κυβέρνηση.
΄Ολοι πρέπει να καταλάβουν ότι η Ουάσιγκτων ψεύδεται στα περί Ουκρανίας, όπως ψευδόταν για τον Σαντάμ Χουσείν και τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, όπως ψεύδεται για τα πυρηνικά του Ιράν, όπως ψευδόταν ότι ο Σύρος πρόεδρος ΄Ασσαντ χρησιμοποιεί χημικά όπλα, όπως ψευδόταν η Ουάσιγκτων για την Λιβύη, για την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (τηλεπικοινωνιακή κατασκοπεία) και για τα βασανιστήρια.
Και γιά τί δεν έχει πει ψέματα η Ουάσιγκτων;
Πωλ Γκρέγκ Ρόμπερτς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου