Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας απαιτούν οι Γερμανοί!!!


Η ολοκλήρωση της Ευρωζώνης πρέπει να προχωρήσει και τα κράτη που απαιτούν βοήθεια θα πρέπει να είναι έτοιμα να εκχωρήσουν ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους στην ΕΕ, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το περιοδικό Stern.
Συγκεκριμένα, ο Wolfgang Schaeuble είπε ότι: « Αυτή η λύση είναι καλύτερη για τα κράτη με μεγάλο κρατικό χρέος, από το να εκδιωχθούν από την Ευρωζώνη...Η ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει και ένα κράτος με προβλήματα το οποίο δέχεται βοήθεια, θα πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρεί ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας του στην ΕΕ».
Σε επιστολή του, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, ο κ. Σόιμπλε τονίζει επίσης πως η γερμανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στη χορήγηση «λευκής επιταγής» στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.
Ο Γερμανός υπουργός επισημαίνει ακόμη ότι μια Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι επαρκής για την αντιμετώπιση την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

2 σχόλια:

  1. -Μα καλά ρέ μαλάκες πώς καταδέχεστε καί συζητάτε μέ αυτό τό ανάπηρο σκουλίκι; τόσο τσίπα δέν έχετε ρέ ξεβράκωτοι; αίσχος σας, πού ακούτε νά σά απειλεί - κι από πάνω - γιά παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας!!!.Ούστ βρέ βρωμερέ Ου-νε άνοε πίθηκε.- ΠΣΞΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν γίνεται να χρεοκοπούν οι χώρες, αλλά το ΔΝΤ, η FED, η ΕΚΤ... και αυτοί που έχουν οργανική σχέση μαζί τους (οικονομολόγοι, πολιτικοί, τραπεζίτες, οργανισμοί κ.α.). O επιθανάτιος ρόγχος ενός απατηλού χρηματοπιστωτικού συστήματος που καταδυναστεύει την ανθρωπότητα τα τελευταία 200 χρόνια...

    Μην πέφτετε στην παγίδα των ιεροψαλτών της δημοσιονομικής λιτότητας, των περικοπών και της αύξησης της φορολογίας (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ..Αλλα ο Δανεισμός που δημιουργεί το πρόβλημα)

    Η δημιουργία του "ex nihilo" χρήματος και άϋλη ανατοκιζομενη πίστωση με κλασματικά αποθεματικά (χωρίς πλήρη αντίκρισμα) και όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, παίρνουν ως αντάλλαγμα τις πηγές της πραγματικής οικονομίας.

    Η πραγματική αιτία της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες.

    http://www.scribd.com/oikonomia247

    ΑπάντησηΔιαγραφή