Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΗΠΑ: Ένοχα παιδιά γιατί πουλούσαν λεμονάδα, και εκκλησία γιατί κλάδευε τα δέντρα της


Αν (είστε Αμερικάνος) και σκοπεύετε να κάνετε μπάνιο, πριν το κάνετε καλύτερα να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο, γιατί ίσως χρειάζεται να ελέγξετε αν η κυβέρνηση σας δίνει τη δυνατότητα να το κάνετε. Υπάρχουν πολύ, πολύ λίγα πράγματα που οι Αμερικανοί εξακολουθούν να έχουν την ελευθερία να κάνουν σήμερα χωρίς την άδεια της κυβέρνησης. Πίσω στις παλιές μέρες, όταν τα μικρά παιδιά ήθελαν να κερδίσουν κάποια επιπλέον χρήματα έστηναν έναν πάγκο φτιάχνοντας μια μικρή στάση και πωλούσαν λεμονάδα ή μερικά μπισκότα. Για πολλά μικρά παιδιά, αυτό ήταν η πρώτη πρακτική εμπειρία τους για το πώς βγαίνουν τα χρήματα. Ακόμα και μέχρι μερικές δεκαετίες πριν, κανείς δεν θα είχε ποτέ ονειρευτεί ότι τα παιδάκια θα χρειάζονταν την άδεια της κυβέρνησης, προκειμένου να στήσουν τον πάγκο τους για να πουλήσουν λεμονάδα ή μπισκότα. Σήμερα όμως, τα πάντα έχουν αλλάξει εντελώς…..
Στο Midway της Georgia, τρία κορίτσια που προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν χρήματα για να πάνε σε ένα υδάτινο πάρκο, σκέφτηκαν ότι ένας πάγκος που θα πουλούσαν λεμονάδα θα βοηθούσε. Αλλά τότε ήταν που συναντήθηκαν με το μακρύ χέρι του νόμου – τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας.
Τα κορίτσια είχαν στήσει τον πάγκο τους, όταν η αρχηγός της αστυνομίας Kelly Morningstar και ένας αστυνομικός κατέφθασαν.
«Μας είπαν να το κλείσουμε», είπε ο 10χρονος Skylar Robertsστην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Coastal Source.
«Είναι κάπως τρελό που δεν μπορούσαμε να πουλήσουμε λεμονάδα», πρόσθεσε ο 14χρονος Casity Dixon. «Είχε πλάκα, αλλά έπρεπε να ακούσουμε τους μπάτσους και να το κλείσουμε».
Η Morningstar υπερασπίστηκε τη δράση της και έλαβε και την υποστήριξη του δημάρχου της Midway. «Τους είπαμε, ‘Σας κατανοούμε που είστε νέοι, αλλά και πάλι, παραβαίνετε το νόμο, και δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να συνεχίσετε να το κάνετε», είπε η Morningstar. "Ο νόμος είναι ο νόμος, και πρέπει να είμαστε συνεπείς με το πώς εφαρμόζονται οι νόμοι."
Ο νόμος της πόλης απαιτεί μία άδεια για τις επιχειρήσεων τροφίμων ($ 50 την ημέρα), ακόμη και αν ο πάγκος στήθηκε στο σπίτι ενός από τα κορίτσια.
Θέματα υγείας επίσης, ανησύχησαν τις αρχές, δήλωσε ηMorningstar. "Εμείς δεν γνωρίζουμε πώς έγινε η λεμονάδα, ποιος έκανε την λεμονάδα, με τι έγινε η λεμονάδα (!!!), έτσι ώστε να ενεργήσαμε αναλόγως, με το διάταγμα της πόλης», είπε.
Κάθε δύο με τρία χρόνια, ο Eddie Sales καθαρίζει τις δαμασκηνιές και τις μυρτιές στην εκκλησία του, την Πρεσβυτεριανή Εκκλησία της Οδού Albemarle.
Αλλά αυτή τη χρονιά, η πόλη της Σάρλοτ, ανέφερε την εκκλησία για αντικανονικό κλάδεμα των δέντρων της.
"Κλαδεύουμε τα γιατί δεν θέλουμε να ανησυχούμε μήπως κρέμονται στον δρόμο", δήλωσε ο Sales, μέλος της εκκλησίας.
Στην εκκλησία επιβλήθηκε πρόστιμο 100 δολαρίων ανά κλάδο για ‘υπερβολικό κλάδεμα’, με αποτέλεσμα το συνολικό πρόστιμο της παραβίασης να φτάσει στα 4.000 δολάρια.
«Απλά δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν το άκουσα», είπε οSales. «Κλαδεύουμε τα δέντρα μας κάθε τρία χρόνια σε όλη την ιδιοκτησία μας, και αυτή είναι η πρώτη φορά που μας επιβάλλεται πρόστιμο."
Το πρόστιμο θα εκπέσει, αν η εκκλησία αντικαταστήσει κάθε ένα από τα λάθος κλαδεμένα δέντρα, δήλωσε ο Tom Johnson, ανώτερος αστικός δασολόγου του Δήμου της Σάρλοτ.
"Όταν δεν έχουν κλαδευτεί καλά, τους ζητάμε να αντικατασταθούν," είπε ο Τζόνσον. «Εμείς το κάνουμε αυτό για πολλούς λόγους αλλά κυρίως επειδή πρόκειται ναδημιουργήσουν μια επικίνδυνη κατάσταση κάτω στο δρόμο."
Ο Eddie Sales κοιτάζει μερικές από τις μυρτιές στην ΟδόAlbemarle.
Η πόλη της Charlotte είχε ένα διάταγμα για τα δέντρα από το 1978, και όταν τα δέντρα δεν κλαδεύονται σωστά, οι άνθρωποι μπορούν να επιβαρυνθούν με πρόστιμα, είπε οJohnson.
«Ο σκοπός του διατάγματος για τα δέντρα είναι η προστασία των δέντρων», είπε ο Τζόνσον. "Η Charlotte ήταν πάντα γνωστή ως η πόλη των δέντρων. Όταν κόβουμε δέντρα, πρέπει να αντικαταστήσουμε αυτά τα δέντρα."
Τα άτομα που θα ήθελαν να κόψουν τα δέντρα τους, θα πρέπει να καλέσει τους δασολόγους της πόλης να λαμβάνουν δωρεάν άδεια για τη διεξαγωγή των εργασιών.
Οι δασοφύλακες στη συνέχεια θα συναντηθούν με το πρόσωπο που λαμβάνει την άδεια και θα δώσουν οδηγίες για το πώς να τακτοποιήσουν κατάλληλα τα δέντρα τους, είπε ο Τζόνσον.
Σε ιδιωτική περιουσία, τα πρόστιμα βασίζονται στο μέγεθος του δέντρου που δεν κλαδεύεται σωστά. Για τα μικρά δέντρα όπως κερασιές ή μυρτιές, το πρόστιμο είναι 75 $ ανά δέντρο. Η υπερβολική κοπή μπορεί να αυξήσει το πρόστιμο έως $ 100 ανά κλαδί.
Για τα μεγάλα δέντρα, όπως βελανιδιές και σφεντάμια, το πρόστιμο είναι 150 $ ανά δέντρο.
Ο Sales είπε ότι τα δέντρα που βρέθηκαν στην παράβαση στην εκκλησία πρέπει να κοπούν και να αντικατασταθούν με νέα δέντρα μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά η εκκλησία σχεδιάζει να ασκήσει έφεση. Ο Sales δεν ξέρει πόσο θα κόστιζε να αντικαταστήσουν τα δέντρα.
«Κλαδεύουμε αυτά τα δέντρα προς το συμφέρον της εκκλησίας", είπε ο Sales. «Αν κάναμε παράβαση, σίγουρα δεν το ξέραμε».
Θυμηθείτε και αυτό:
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου