Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Σε έρευνα των «ακροδεξιών ομάδων» θα προχωρήσει η Ευρωπόλ μετά το μακελειό στη Νορβηγία


Από Prison Planet / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Η Εγκληματολογική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπόλ, θα διεξάγει έρευνα για μη ισλαμικές τρομοκρατικές απειλές που υποτίθεται ότι προέρχονται από μη κατεστημένες πολιτικές ομάδες, σύμφωνα με τοAssociated Press.
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απειλή από την ισλαμιστική τρομοκρατία εξακολουθεί να υφίσταται", δήλωσε ο Soeren Pedersen. "Αλλά έχουν υπάρξει στην πραγματικότητα προειδοποιήσεις ότι (ακροδεξιές ομάδες) γίνονται όλο και πιο επαγγελματικές, πιο επιθετικές στον τρόπο που προσελκύουν άλλους στους σκοπούς τους".
Οι έρευνες που διεξάγονται από την μονάδα εγκλήματος που βρίσκεται στη Χάγη αποκαλύπτουν ότι οι δήθεν «ακροδεξιές» ομάδες αποτελούν μικρή απειλή. Αντ’ αυτού, η κύρια απειλή προέρχεται από αναρχικούς και άλλες αριστερές ομάδες. Το 2010, ομάδες που χαρακτηρίστηκαν ως αριστερές ήταν υπεύθυνες για 45 επιθέσεις, μια αύξηση 12 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος.
Σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις, οι αναρχικές ομάδες έχει αποδειχθεί ότι αποτελούνται από πράκτορες της αστυνομίας που ενεργούν ως προβοκάτορες. Η κυβέρνηση έχει μια μακρά προϊστορία στην διείσδυση σε αριστερές ομάδες και στην πρόκληση πολιτικής βίας.
Όπως αποκαλύφθηκε με την υπόθεση Hal Turner, η κυβέρνηση ουσιαστικά έχτισε το Αμερικανικό Εθνικό Σοσιαλιστικό κίνημα και το λευκό ρατσιστικό κίνημα από το μηδέν.
Παρά το γεγονός ότι το FBI ζήτησε πριν από δεκαετίες, να εγκαταλειφθεί το διαβόητο σχέδιο COINTELPRO, τα στοιχεία δείχνουν ότι, από ότι φαίνεται, το πρόγραμμα εξακολουθεί να λειτουργεί.
"Ο αριθμός των ποινικών αδικημάτων από δεξιούς εξτρεμιστές είναι σχετικά χαμηλός," είπε η Europol.
Η δήλωση αποκαλύπτει ότι οποιαδήποτε τέτοια έρευνα είναι αδικαιολόγητη και θα είναι ένα κυνήγι μαγισσών. Οι ομάδες που θεωρούνται "ακροδεξιές" - με άλλα λόγια, είναι αντίθετες με μια μη εκλεγμένη γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προσπάθειά της να εξαναγκάσει την "αποπληρωμή" του τραπεζικού χρέους και τα μέτρα λιτότητας σε όλη την Ευρώπη - θα τεθούν κάτω από το μικροσκόπιο και θα δαιμονοποιηθούν ως «τρομοκράτες».
Τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης συμμετέχουν πλέον σε μια συντονισμένη προσπάθεια για να χρωματίσουν το τραγικό συμβάν ως ένα περιστατικό όμοιο με τον βομβαρδισμό στηνΟκλαχόμα Σίτυ.
Δείτε ένα τέτοιο βίντεο που αναφέρει τον δράστη "ακροδεξιό χριστιανό"
Σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας στη Νορβηγία, η βόμβα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο γραφείο του Νορβηγού πρωθυπουργού ήταν μία «τύπου Οκλαχόμα Σίτι» συσκευή αποτελούμενη από λιπάσματα και πετρέλαιο κίνησης, αναφέρει το Associated Press.
Το Associated Press ισχυρίζεται ότι η βόμβα που εξερράγη σε ομοσπονδιακό κτίριο στην Οκλαχόμα Σίτι το 1995, σκοτώνοντας 168 ανθρώπους, ήταν από λίπασμα και πετρέλαιο.
Η βόμβα από λίπασμα είναι μέρος της επίσημης μυθολογίας γύρω από τα γεγονότα στην πόλη της Οκλαχόμα.
Ο Ben Partin, συνταξιούχος ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, κατέθεσε σε κάθε μέλος του Κογκρέσου με λεπτομερή, εκτενή έκθεση που ανέλυε τους βομβαρδισμούς της 19ης Απριλίου. Ο Partin και άλλοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια βόμβα από λίπασμα δεν θα είχε προκαλέσει τη ζημία στο ομοσπονδιακό κτίριο Alfred P. Murrah.
"Με βάση την εμπειρία μου στην ανάπτυξη όπλων και ανάλυση ζημιών από βόμβες, και του ελέγχου όλων των διαθέσιμων στοιχείων που έχω, μπορώ να πω, με εμπιστοσύνη, ότι η ζημιά στην ενισχυμένη με σκυρόδεμα υπερκατασκευή δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει επιτευχθεί από ένα μόνο φορτηγό - βόμβα», δήλωσε ο Partin.
Η έρευνά του αγνοήθηκε από την κυβέρνηση και θάφτηκε από τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης.
Πολλαπλές βόμβες αναφέρθηκαν και αργότερα βρέθηκαν στα συντρίμμια του ομοσπονδιακού κτιρίου, αλλά τα στοιχεία αυτά επίσης αγνοήθηκαν.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου