Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

“Εμείς με τους ταξιτζήδες”


H κυβερνητική μαύρη προπαγάνδα τελικά είναι θηρίο που δεν ξεψυχά εύκολα.
Μερικές ασχήμιες 50 ταξιτζήδων χθες στην ακτή Ξαβερίου και αμέσως προδικάζεται …νίκη του Ραγκούση. Αμέσως στο πυρ το εξώτερο οι απεργοί.
Τί κι αν ο Ραγκούσης είναι πυρπολήτης της ομαλότητας με την ιδεοληπτική του στάση; Τί κι αν πληρώνουμε την βεντέτα ενός-προσφάτως υποβαθμισμένου με τον ανασχηματισμό – συμπλεγματικού υπουργού με τον Ρέππα; Ο κοινωνικός αυτοματισμός καλά κρατεί. “Οιταξιτζήδες φταίνε” έτοιμοι να φωνάξουν πολλοί.
Η άναρχη απελευθέρωση που προωθεί ο Ραγκούσης θα ωφελήσει μεγάλες εταιρείες και μόνο. Και γι αυτό δεν θέλει πληθυσμιακά κριτήρια που ισχύουν παντού, σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια οι εταιρείες θα είναι σε θέση να αγοράσουν μεγάλο αριθμό αδειών, να προσλάβουν οδηγούς με μισθούς Βουλγαρίας( μετανάστες, εξαθλιωμένους ανέργους) και να αρχίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Οι ταξιτζήδες δεν φοβούνται τους μεμονωμένους νεοεισερχόμενους, αλλά την ισοπεδωτική εισβολή των εταιρειών.
Ο ταξιτζής- και ευτυχώς για όσους καταλαβαίνουν- ανήκει στην μεσαία τάξη. Είναι ανεξάρτητος και αυτεξούσιος ελεύθερος επαγγελματίας. Η μη θεσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων που θέλει ο Ραγκούσης και η συνεπαγόμενη κυριαρχία εταιρειών θα υπαλληλοποιήσει πολλούς( με χαμηλότατες αμοιβές) και θα εκδιώξει τους υπόλοιπους.
Τα παράπονα για τους ταξιτζήδες είναι αρκετά και διοκαιολογημένα. Γεγονός όμως είναι πως τα τελευταία χρόνια οι υπηρεσίες που προσφέρουν έχουν αναβαθμιστεί. Όπως και να ‘χει δεν είναι ώρα για κοινωνικούς αυτοματισμούς.
Το δίπολο Απεργοί- Κοινωνία είναι ψεύτικο και παραπαλανητικό. Ο Έλληνας ταξιτζής αυτεξούσιος και αξιοπρεπής ελεύθερος επαγγελματίας είναι προς το συμφέρον όλης της κοινωνίας. Ο ιδιότυπος κοινωνικός εμφύλιος που με αφορμή άστοχες κινήσεις των απεργών θέλει να επιβάλουν συγκεκριμένα ΜΜΕ -που πάντα στηρίζουν τον ΓΑΠ και την κυβέρνηση-αφορά στην επικοινωνιακή ανεπίθεση της κυβέρνησης και όχι στην αποτύπωση της πραγματικότητας.
-Ο Καψής, ο Στραβελάκης, το Mega και ο ΣΚΑΙ με τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον Φαστφουντά.
Εμείς με τους ταξιτζήδες.
 Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου