Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Οικονομικό προτεκτοράτο της Γερμανίας η Ελλάδα


Αφού έκλεισε όπως όπως η υπόθεση της Siemens, πρόστιμα δεν ανακοινώθηκαν, κυρώσεις δεν υπήρξαν και οι μίζες αναζητούνται, τώρα ο κ. Χρυσοχοϊδης πήγε στο Βερολίνο για να κλείσει συμφωνίες με γερμανικές εταιρείες. Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε τι είπαν ο κ. Παπανδρέου με την κ. Μέρκελ. Η Ελλάδα απλόχερα ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί τους Γερμανούς σε όλα τα επίπεδα. Στα οδικά έργα, την ενέργεια, τα ακίνητα, τις τηλεπικοινωνίες και όπου αλλού υπάρχουν ευκαιρίες. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις: Στις συναντήσεις αυτές συμφωνήθηκαν οι εξής πέντε δράσεις, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2011:
-Εξειδίκευση της πρότασης του κ. Σόιμπλε για ελληνογερμανική συμμαχία από την Ελληνική Κυβέρνηση και διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παραγωγή και εξαγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, από την Ελλάδα προς τη Γερμανία .
-Αποστολή εμπειρογνωμόνων της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας (KFW) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα, προκειμένου να αξιολογήσουν το πρόβλημα ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και να υποβάλουν λύσεις και τεχνικές προτάσεις για τη σκοπιμότητα και το περιεχόμενο της δημιουργίας Επενδυτικής-Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Ελλάδα, στο πρότυπο της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας.
-Δημιουργία μικτής ομάδας Ελλήνων και Γερμανών Επενδυτών και Τεχνικών Συμβούλων, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχάνων, με στόχο την καταγραφή και ανάδειξη οικονομικών ευκαιριών για την προσέλκυση μεγάλων γερμανικών επενδύσεων στην ελληνική αγορά.
-Επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομίας και Τεχνολογίας, κ. Φίλιπ Ρέσλερ, το Φθινόπωρο στην Ελλάδα, με μεγάλη αντιπροσωπεία Γερμανών επιχειρηματιών για περαιτέρω διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στους τομείς της ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων, και ταυτόχρονα δημιουργία ομάδας εμπειρογνωμόνων των 2 υπουργείων με στόχο την καταγραφή και αξιοποίηση των ευκαιριών στον συγκεκριμένο τομέα.
-Δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας μεταξύ του Γερμανικού Συνδέσμου Χονδρικού Εμπορίου, Εξωτερικού Εμπορίου και Υπηρεσιών, και των 3 Ελληνικών Συνδέσμων Εξαγωγέων, με στόχο την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς τη γερμανική αγορά και ταυτόχρονα την από κοινού ελληνογερμανική οικονομική «διείσδυση» σε τρίτες χώρες.
Περήφανος ο κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε ότι υπάρχουν πολλές γερμανικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τις ευκαιρίες στην Ελλάδα
Άρα, να συνάγουμε εμείς το συμπέρασμα ότι οι Γερμανοί πήραν αυτό που ήθελαν. Να μας κάνουν προτεκτοράτο και να συλήσουν στο οικονομικό πτώμα της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου