Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Διπλό φονικό χτύπημα στη Νορβηγία


(Ανανεωμένο) Eπτά άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν , σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στο Όσλο.
Από την έκρηξη έσπασαν τα περισσότερα παράθυρα στο 17ο όροφο του κτίριου όπου στεγάζεται το γραφείο του Στόλτενμπεργκ καθώς και σε κοντινά υπουργεία, περιλαμβανομένου του υπουργείου Πετρελαίου, όπου έχει εκδηλωθεί φωτιά.
Στο μεταξύ, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κατασκήνωση νεολαίων του εργατικού κόμματος στο νησάκι Ουτόγια ,κοντά στο Όσλο, ύστερα από πυρ που άνοιξε ένοπλος κατά των συγκεντρωμένων, όπως αναφέρει η εφημερίδα Varden.
Σημειώνεται, ότι Νορβηγός πρωθυπουργός, είχε προγραμματίσει να επισκεφτεί αύριο την κατασκήνωση.
Ο δράστης μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό, παρουσιάστηκε στην κατασκήνωση των νεολαίων του εργατικού κόμματος λέγοντας ότι επιθυμεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των συμμετεχόντων, μετά την έκρηξη στη νορβηγική πρωτεύουσα, γεγονός που προωθεί την υπόθεση μιας συντονισμένης επίθεσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TV2.
Η αστυνομία της Νορβηγίας πιστεύει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της έκρηξης στο κέντρο του Όσλο και των πυροβολισμών στο νησί Οτόγια κοντά στην πρωτεύουσα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο NTB.
Η αστυνομία φοβάται πως υπάρχουν εκρηκτικά στο νησί Οτόγια.  Οι φόβοι αυτοί βασίζονταν στις μαρτυρίες κάποιων από τους συμμετέχοντες στην συγκέντρωση, όπως επεσήμανε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας του Όσλο.
Ανταποκριτής του Ρόιτερς είδε στρατιώτες να παίρνουν θέσεις γύρω από το κέντρο του Όσλο. Όταν ρώτησε αν είναι μέλη του νορβηγικού στρατού το επιβεβαίωσαν.
“Η κατάσταση στο Ουτόγια είναι κρίσιμη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Γενς Στόλτενμπεργκ  στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2.
Ο νορβηγός πρωθυπουργός αναμένεται να καλέσει έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησής του σήμερα το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου