Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Δεν υπάρχει η Θράκη για τον κύριο Ρέππα!


«ΜΑ ΚΑΛΑ, ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ συνέβησαν αυτές τις μέρες, με αυτό βρήκες να ασχοληθείς; Σιδηροδρομικός είσαι;», θα αναρωτηθούν μερικοί, έγραφε χθες ο Π. Τιμογιαννάκης, αλλά παρακάτω ίσως όχι.
Ναι, σε αυτά τα Χριστούγεννα που ήταν σαν μη Χριστούγεννα κι ευχαριστούμε εκείνους που φρόντισαν γι αυτό, σε ένα πράγμα έχω «κολλήσει»: Στην κατάργηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας – Αλεξανδρούπολης.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ με το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, που όλο και περισσότερο ακούμε πια το «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» και λιγότερο το «ΟΣΕ» σκέτο κι αυτό δεν ξέρω τι σημαίνει.
Θα μπορούσα να ασχοληθώ και με την κατάργηση των τελευταίων γραμμών του εξωτερικού που είχαν απομείνει κι εννοώ τις γραμμές του Βελιγραδίου, της Σόφιας και της Κωνσταντινούπολης. Οπου η Ελλάδα πλέον αποκόπτεται πλήρως από τις συνδέσεις, ακόμα και με τα Βαλκάνια, είναι μια χώρα στην ουσία χωρίς σιδηρόδρομο μια και με την Ευρώπη η σχέση είχε τελειώσει προ πολλού. Από τον καιρό του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» ενώ γέμιζε με προσωπικό η αρμόδια εταιρία.
ΣΤΟ ΨΗΤΟ ΤΩΡΑ… Στην κατάργηση της συγκεκριμένης γραμμής. Για τηΘράκη ακούμε και μαθαίνουμε κάθε τόσο του κόσμου τα πράγματα. Για την εγκατάλειψή της εκ μέρους της Ελλάδας στο έλεος του Θεού, συγγνώμη, του Αλλάχ ήθελα να πω, αντί να την κάνουμε κέντρο των υποθέσεών μας μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, τότε που χάσαμε τις πατρίδες και παραχωρήσαμε την Ανατολική Θράκη στην Τουρκία χωρίς ούτε μια πιστολιά.
ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, που μπαινοβγαίνουν από την Τουρκία, όπως θέλουν, στη Θράκη, που τους Πομάκους τους παραδώσαμε κι αυτούς σε μια αγκαλιά που δεν ήθελαν αλλά όταν βρεις αγκαλιά, μετά αρχίζεις και το ξανασκέφτεσαι.
Στη Θράκη καταργήσαμε τώρα και τη γραμμή σύνδεσης. Με το νέο σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, η Ελλάδα τελειώνει πλέον στη Θεσσαλονίκη. Εγώ αυτό είδα, ο μη ειδικός, ο μη σιδηροδρομικός, ένας εκ των δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών που είδαμε πέρσι κι εκείνο το πλάνο με φόντο το Καστελλόριζο.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ πώς θα μετακινείται ο Θρακιώτης; Μόνο με τις τοπικές; Κι αν θέλει να κατέβει στην Αθήνα; Θα πηγαίνει στην Τουρκία κι από εκεί θα παίρνει το αεροπλάνο; Ή απλά θα πηγαίνει στην Τουρκία κι έληξε το θέμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου