Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

H τυφλή βία οδηγεί το Μεξικό σε καταστάσεις εμφυλίου πολέμου

ImageΗ τυφλή βία που σχετίζεται κύρια με τις συμμορίες ναρκωτικών συνεχίζεται ακάθεκτη στο Μεξικό σε σημείο που όλη η κατάσταση να θυμίζει ένα πραγματικό εμφύλιο πόλεμο και μάλιστα σε περιοχές όπου κάποτε είχαν φήμη ως παραθεριστικά κέντρα όπως αυτό του Ακαπούλκο.
Έτσι η μεξικανική αστυνομία στην πολιτεία Guerrero όπου βρίσκεται και το τουριστικό θέρετρο του Ακαπούλκο ανακάλυψε δύο αποκεφαλισμένα πτώματα δύο ανδρών μπροστά από ένα μπαρ από το οποίο 11 άτομα είχαν απαχθεί στα μέσα του μήνα. Στο μέρος που βρέθηκαν οι δύο νεκροί βρέθηκαν ακόμη κάλυκες από πυροβόλα όπλα καθώς και ένα χειρόγραφο σημείωμα το περιεχόμενο όμως του οποίου δεν έγινε γνωστό.
Τέτοια σημειώματα όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας αφήνονται συχνά από συμμορίες ναρκωτικών. Η απαγωγή των 11 ατόμων από το συγκεκριμένο μπαρ συνέβη στις 17 Δεκεμβρίου και τέτοιες κινήσεις παραπέμπουν απευθείας σε υποθέσεις εκβιασμών εναντίον των καταστηματαρχών. Τα δύο πτώματα εκτός του ότι ήταν αποκεφαλισμένα είχαν επίσης ακρωτηριαστεί.
Σε μια άλλη περίπτωση στην πόλη Teloloapan της ίδιας πολιτείας η αστυνομία βρήκε τα πτώματα τριών ατόμων ο θάνατος των οποίων είχε προέλθει πριν από τέσσερις μήνες. Στην πόλη Ayutla αυτοκίνητο που έπεσε με ταχύτητα εναντίον πλήθους ατόμων που έβγαιναν από εκκλησία την Κυριακή το πρωί σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε τέσσερα, ενώ τέλος τη Δευτέρα στην πόλη Otatitlan της πολιτείας  Veracruz άγνωστοι οπλοφόροι σκότωσαν ένα αστυνομικό και τραυμάτισαν ακόμη τέσσερα  άτομα στο δημαρχείο της πόλης κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου