Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Εκτεταμένες ζημιές από την έκρηξη στο Πρωτοδικείο


(Photo: News247.gr)


Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε την Πέμπτη στις 8.22 το πρωί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στους Αμπελόκηπους. Η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό ωρολογιακό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα που ήταν σταθμευμένη στη νησίδα απέναντι από την είσοδο του Πρωτοδικείου.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" ο οποίος υπέδειξε την ακριβή μάρκα, το χρώμα και την πινακίδα της μοτοσικλέτας στην οποία είχε τοποθετηθεί ο ωρολογιακός μηχανισμός, δείχνοντας έτσι ότι οι τρομοκράτες δεν επιθυμούν ανθρώπινες απώλειες.

Η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί την Τετάρτη από το Γαλάτσι. Επί τόπου παραμένουν ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις που απομάκρυναν εγκαίρως τον κόσμο από την περιοχή.

Αυτή την ώρα η περιοχή έχει αποκλειστεί, σε μεγάλη ακτίνα, γύρω από το σημείο που είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός και γίνεται έρευνα από συνεργεία της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Εκτεταμένες ζημιές έχει υποστεί η πρόσοψη του Πρωτοδικείου, ενώ τέσσερα οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, που επικοινώνησε με το ΣΚΑΪ, στις 6.30 το πρωί δύο άτομα ντυμένα με στολές αστυνομικών, που έφεραν όπλα, στάθμευσαν με μια μηχανή Enduro απέναντι από το Πρωτοδικείο. H μηχανή είχε λευκό χρώμα παρόμοιο με αυτό της ομάδας «ΔΙΑΣ».

Ισχυρίστηκαν στον αυτόπτη μάρτυρα, που τους μίλησε, ότι η μηχανή την οποία άφησαν σταθμευμένη είχε βλάβη. Κοντά στο σημείο υπήρχε και τρίτο άτομο που τους περίμενε με ένα λευκό βαν με το οποίο απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

"Δεν χρειάζονται λεκτικές καταδίκες. Εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας, με τις πρακτικές που ακολουθούμε και οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν πτοούν τη δημοκρατία", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης.

«Προφανώς και καταδικάζουμε το γεγονός, δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθείς να αλλάξεις τον κόσμο παίρνοντας στο λαιμό σου πιθανώς και αθώους ανθρώπους» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας αναφερόμενος στην έκρηξη.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό για την ανοίκεια αυτή επίθεση σε βάρος της Δικαιοσύνης, είναι μια καθαρά τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος ανύποπτων πολιτών» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης των Διοικητικών Δικαστών Γιώργος Φαλτσέτος στο «ΣΚΑΪ Τώρα». «Έχουμε ζητήσει την καλύτερη φρούρηση του δικαστηρίου» τόνισε.

Από την πλευρά του ο εγκληματολόγος Άγγελος Τσιγκρής εκτίμησε ότι ενδεχομένως και να πρόκειται για νέα τρομοκρατική οργάνωση. «Η τρομοκρατία στην Ελλάδα λειτουργεί ανεξέλεγκτα, δεν υπάρχει ούτε εξάρθρωση, ούτε αντιμετώπιση ουσιαστική ούτε πολιτική πρόληψης» σημείωσε. 



http://www.skai.gr/news/greece/article/159496/ishuri-ekrixi-sti-louizis-riankour-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου