Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Διπλωματική κρίση ΗΠΑ-Βενεζουέλας


ImageΟι Ηνωμένες Πολιτείες ανακάλεσαν τη βίζα του πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον, προφανώς σε αντίποινα για την απόφαση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να απορρίψει τον πρεσβευτή που έστειλε η αμερικανική κυβέρνηση στο Καράκας.
Την πληροφορία, που έγινε γνωστή από διπλωματική πηγή στην Ουάσινγκτον, επιβεβαίωσε στο Καράκας ο υφυπουργός εξωτερικών της Βενεζουέλας, Τεμίρ Πόρας, στη σελίδα του στο Twitter.
"Το επιβεβαιώνω. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακάλεσαν τη βίζα του πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον, Μπερντάντο Αλβάρες", ανέφερε στο Twitter ο Τεμίρ Πόρας, χωρίς να προσθέσει καμία άλλη πληροφορία.
Η απόφαση της Ουάσινγκτον ελήφθη την επαύριο των προειδοποιήσεων του Ούγο Τσάβες, ο οποίος είπε ότι εάν η αμερικανική κυβέρνηση αποπέμψει τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας, θα οδηγήσει σε διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Πάντως ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ είναι "η διατήρηση των διπλωματικών σχέσεων με τη Βενεζουέλα".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16492&Itemid=52

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου