Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

WikiLeaks: 1 στους 3 Βρετανούς μουσουλμάνους φοιτητές υποστηρίζει τις δολοφονίες για χάρη του Ισλάμ και το 40% θέλει το νόμο της Σαρία


«Ύψιστη προτεραιότητα» ήταν για τις ΗΠΑ η προσέγγιση της μουσουλμανικής κοινότητας της Μ. Βρετανίας.
Σημ. Κ.Ο.: Προσέξτε ότι πρόκειται για νεαρούς με ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης και θεωρητικά «ενσωματωμένους» στην δυτική κοινωνία. Η έρευνα έχει ενδιαφέρον καθώς ο βομβιστής της Στοκχόλμης είχε σπουδάσει σε Πανεπιστήμιο της Μ. Βρετανίας
Περίπου το ένα τρίτο των νέων Βρετανών μουσουλμάνων είναι υπέρ των δολοφονιών στο όνομα του Ισλάμ, σύμφωνα με έρευνα που αποκάλυψε η δημοσίευση των αρχείων Wikileaks.
Μια έρευνα που έγινε σε 600 μουσουλμάνους φοιτητές σε 30 Πανεπιστήμια σε όλη τη Βρετανία διαπίστωσε ότι το 32 τοις εκατό των μουσουλμάνων ερωτηθέντων πίστευαν ότι η δολοφονία στο όνομα της θρησκείας είναι δικαιολογημένη.
Ένα αμερικάνικο διπλωματικό έγγραφο από τον Ιανουάριο 2009 ανέφερε μια δημοσκόπηση από το Κέντρο για την Κοινωνική Συνοχή, όπου λέει ότι 54 τοις εκατό θέλει ένα κόμμα μουσουλμανικό για να αντιπροσωπεύσει την κοσμοθεωρία τους στο Κοινοβούλιο και το 40 τοις εκατό θέλουν οι μουσουλμάνοι στη Βρετανία να είναι κάτω από νόμο της Σαρία.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, αποκάλυψαν χιλιάδες αμερικάνικα διπλωματικά αρχεία που διέρρευσαν από τηWikileaks, τονίζουν την αύξηση της ριζοσπαστικοποίησης μεταξύ των νέων μουσουλμάνων της Βρετανίας.
Ένα επιπλέον αμερικάνικο διπλωματικό έγγραφο, με ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου 2009, ανέφερε ότι το άνοιγμα προς την μουσουλμανική κοινότητα της Βρετανίας ήταν «υψίστης προτεραιότητας» για το προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Ανέφερε: «Αν και οι άνθρωποι της μουσουλμανικής πίστης απαρτίζουν μόνο το 3 με 4 τοις εκατό του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου, η προσέγγιση σε αυτό το σημαντικό κοινό είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και πέρα από αυτό... Αυτή είναι μια αποστολή κορυφαίας προτεραιότητας. "
Το αρχείο του Φεβρουαρίου περιγράφει ένα σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η πιθανή ανάπτυξη του «βίαιου ριζοσπαστισμού» στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το σχέδιο προσέγγισης για τους Βρετανούς μουσουλμάνους εκδόθηκε ένα μήνα μετά από ένα έγγραφο που αποκάλυψε ότι, ενώ η κοινότητα είχε αυξηθεί σε περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ, τα ποσοστά ανεργίας ήταν υψηλότερα μεταξύ των μουσουλμάνων, ανδρών και γυναικών από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη θρησκεία.
Οι μουσουλμάνοι βρέθηκαν επίσης να έχουν τα υψηλότερα ποσοστά αναπηρίας - με το 24 τοις εκατό των ανδρών και το 21 τοις εκατό των γυναικών να επικαλείται αναπηρία - ενώ το έγγραφο παρέθεσε επίσης στατιστικά στοιχεία υποστηρίζοντας ότι οι μουσουλμάνοι ήταν επίσης η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες να μην είναι διαθέσιμη για εργασία ή να μην αναζητά ενεργά απασχόληση, λόγω ασθένειας, σπουδών ή οικογενειακών υποχρεώσεων.
Αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ένα έγγραφο των ΗΠΑ από το 2006 ανέφερε ότι η βρετανική κυβέρνηση είχε σημειώσει «μικρή πρόοδο», στο να προσεγγίσει τους μουσουλμάνους και να καταπολεμήσει τον εγχώριο εξτρεμισμό.
Οι τελευταίες αποκαλύψεις για το σχέδιο της αμερικανικής πρεσβείας να ενδυναμώσει τις μουσουλμανικές κοινότητες να «κινητοποιηθούν κατά του εξτρεμισμού» και να «αναπτύξουν μια κοινότητα που θα είναι ικανή να αντιστέκεται» επιβεβαιώνουν την έλλειψη εμπιστοσύνης του Λευκού Οίκου στην ικανότητα της βρετανικής κυβέρνησης να συνεργαστεί με τον ισλαμικό πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου