Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Aπέτρεψαν χριστουγεννιάτικη επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία της Καμπούλ

ImageΑφγανικές και δυνάμεις της ISAF σκότωσαν δυο άνδρες σε επιδρομή στο κέντρο της Καμπούλ ύστερα από μια "αξιόπιστη απειλή" επίθεσης κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην αφγανική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε  η υπό το ΝΑΤΟ διεθνής δύναμη στο Αφγανιστάν.
Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε μετά τις πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας αυτήν την εβδομάδα ότι συνελήφθησαν τρεις άνθρωποι, οι οποίοι είχαν εντολή από τους πακιστανούς Ταλιμπάν να επιτεθούν στο προεδρικό μέγαρο και στην αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ.

«Μετά τις πληροφορίες για απειλή επίθεσης κατά της αμερικανικής πρεσβείας, δυνάμεις της Isaf και αφγανικές δυνάμεις κινήθηκαν σε περιοχή όπου βάσει των απόρρητων πληροφοριών ήταν παρκαρισμένα δυο οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικά. Καθώς τα στρατεύματα κινήθηκαν στην περιοχή δέχθηκαν πυρά και στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών σκοτώθηκαν δυο άνδρες, οι οποίοι σύμφωνα με αφγανούς αξιωματούχους είναι αφγανοί φρουροί ασφαλείας, δυο τραυματίσθηκαν και 13 συνελήφθησαν», αναφέρει η ανακοίνωση της Isaf, σύμφωνα με την οποία στη διάρκεια της επιχείρησης στο κτίριο της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρίας, κατασχέθηκαν πολλά όπλα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου