Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Καίριο πλήγμα στην καρδιά της δημόσιας ασφάλειας

  • Ο κύριος Χρυσοχοΐδης μίλησε για τρομοκρατία. Πώς είναι τόσο σίγουρος ότι πρόκειται για τρομοκρατία; Κι αν είναι, πώς τόσο γρήγορα, μετά τα κτυπήματα που δέχτηκαν αυτές οι οργανώσεις, ανασυστάθηκαν, και μάλιστα με πολύ πιο “επαγγελματικές” ικανότητες και αναβαθμισμένες επιχειρησιακές δυνατότητες;
  • Από σήμερα αναμένεται η δημιουργία νέας ειδικότητας - σώματος στα υπουργεία: "Δοκιμαστής Δώρων", κατά τα πρότυπα των Φαραώ!!!
Σε μέθοδο, την οποία κατά κόρον χρησιμοποιούσε η μαφία, οι μυστικές υπηρεσίες, οι παλαιστίνιοι σε κτυπήματα κατά ισραηλινών αξιωματούχων μέχρι πριν από κάποια χρόνια, οι ισραηλινοί κατά παλαιστινίων, καθώς και διάφορες ακροδεξιές, αλλά και φανατικές ισλαμικές οργανώσεις στις ΗΠΑ, παραπέμπει η βόμβα-πακέτο που εξερράγη χθες τη νύχτα δίπλα στο γραφείο του Μ. Χρυσοχοΐδη. Κατά καιρούς στο εξωτερικό, αντίστοιχες «πατέντες» χρησιμοποίησαν τόσο οι Βάσκοι, όσο και οι Ιρλανδοί.
Εάν πρόκειται πάντως, για ενέργεια τρομοκρατικής οργάνωσης, είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα τέτοια μέθοδος. Στο μακρινό παρελθόν, στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στο «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών, ανάμεσα σε ισραηλινούς και παλαιστίνιους ή σε τούρκους και αρμένιους, δεν αποκλείεται να έγινε χρήση τέτοιου είδους βόμβας. Βόμβα-πακέτο είναι αμφίβολο εάν έχει χρησιμοποιήσει και το οργανωμένο έγκλημα και η «νύχτα» στην Ελλάδα, αφού προτιμούν την «εκτέλεση» με όπλο ή την παγίδευση αυτοκινήτων και σπιτιών.
Η βόμβα-πακέτο δείχνει «πολύ επαγγελματική δουλειά» και καλή κατασκευή. Το πιο ενδιαφέρον είναι όμως, ο απλούστατος τρόπος που διάλεξαν οι δράστες για να την «στείλουν» στο γραφείο του υπουργού. Προφανώς, γνωρίζοντας ότι στο υπουργείο, στην Κατεχάκη, καθημερινώς πηγαίνει πάρα πολλές φορές κούριερ, την έστειλαν μέσω τέτοιας εταιρείας. Όμως, απαραίτητη προϋπόθεση για να γνωρίζουν κάτι τέτοιο, είναι να παρακολουθούν το υπουργείο ή να διαθέτουν σχετική πληροφόρηση. Ερωτηματικά επίσης προκαλεί το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε το διάστημα λίγο πριν από το τέλος των δελτίων ειδήσεων.
Και βέβαια, το κύριο ερώτημα είναι εάν ελέγχθηκε το πακέτο και πόσο σοβαρά. Ενδεχομένως, ο αστυνομικός φρουρός, βλέποντας μια ακόμη φορά τον κούριερ να μην έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Να σημειωθεί ότι οι κούριερ, αφού δώσουν τις επιστολές ή τα πακέτα στον αστυνομικό, και ελεγχθούν από ειδικά μηχανήματα που υπάρχουν στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου, ανεβαίνουν οι ίδιοι στους ορόφους. Ένας ασυγκρίτως μικρότερης έκτασης έλεγχος γίνεται στην είσοδο του περιβάλλοντος χώρου του υπουργείου, μπροστά στη λεωφόρο Κατεχάκη, όπου κρατιούνται τα στοιχεία της ταυτότητας του επισκέπτη και συνήθως αφήνει το κινητό του. Εάν πάντως, ο αστυνομικός φρουρός ήλεγξε ως έπρεπε το δέμα, και το μηχάνημα δεν εντόπισε τον μηχανισμό, αυτό σημαίνει ότι επρόκειτο για «επαγγελματική» δουλειά. Πολύ πιθανόν θεωρείται όμως, ότι ούτε καν έγινε έλεγχος του πακέτου. Στη συνέχεια, αφού του παρέλαβε ο υπασπιστής του κ. Χρυσοχοΐδη, θεωρώντας ότι έχει προηγηθεί έλεγχος, το άνοιξε και σημειώθηκε η έκρηξη.
Στη χώρα μας, η μοναδική οργάνωση που έκανε χρήση «επαγγελματικά» ή «ημιεπαγγελματικά» κατασκευασμένων βομβών, ήταν η «Λαϊκή Θέληση». Αυτή κτύπησε στις 29-5-2004, πριν από τους Ολυμπιακούς, με βόμβα-κινητό τηλέφωνο, στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας, όταν, μάλιστα, σχεδιαζόταν η μεταγωγή κρατουμένων της 17Ν στις φυλακές Λάρισας. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε με τέτοιου είδους βόμβες στις επιθέσεις της, τον Ιούνιο του 2008 σε κτίριο στο Μαρούσι, που στεγάζει γραφεία των γερμανικών εταιρειών «Ζήμενς» και «Μπάγιερ». Πέτυχε όμως, λίγο μετά με ίδιο μηχανισμό κατά του γραφείου του κ. Τρεπεκλή, που ενεπλάκη στην υπόθεση του C4i.
Ως γνωστόν, ο κ. Χρυσοχοΐδης, εκτός από την βεντέτα που είχε ανοίξει με τις διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις, είχε αναλάβει την ευθύνη για τη Ναυτιλία, ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι σχέσεις του με την αμερικανική πρεσβεία και τις ΗΠΑ γενικότερα, συσφίγγονταν ολοένα περισσότερο τους τελευταίους μήνες. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία πάντως, η βόμβα, λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, δεν θα μπορούσε να είχε κατασκευαστεί από υλικά, αντίστοιχα με αυτά που βρέθηκαν στις γιάφκες του «Επαναστατικού Αγώνα». Και εάν κάποια από αυτά δεν τα είχαν βρει οι αστυνομικοί, ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκαν...;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου