Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η Ουκρανία διαπραγματεύεται με τη Ρωσία για την πώληση του αντιτορπιλικού Ukraina

Το ρωσικό Ναυτικό εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα αγοράς του ημιτελούς ουκρανικού αντιτορπιλικού Ukraina (Project 1164, πρώην Admiral Lobov), σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχηγού του ρωσικού Ναυτικού Ναυάρχου Vladimir Vysotsky.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης την περασμένη Πέμπτη των αντιπροσωπειών των δύο χωρών συζητήθηκε το ενδεχόμενο, πώλησης του πλοίου στην Ρωσία. Με βάση με τις δηλώσεις του Ρώσου Ναυάρχου συμφωνήθηκε η εξέταση του ζητήματος στην επόμενη συνάντηση η οποία θα λάβει χώρα στο τέταρτο τρίμηνο του 2010.

Το πλοίο βρίσκεται σε ημιτελή κατάσταση με το 50% των έργων να έχουν ολοκληρωθεί και θα απαιτηθούν 15 δις ρούβλια για την ολοκλήρωση του ή 30 δις ρούβλια για την αναβάθμιση του. Το ζήτημα που τίθεται είναι ότι με το ποσό αυτό μπορούν να ναυπηγηθούν 4 υποβρύχια τύπου Project 636 ή 4 κορβέτες τύπου Project 20380.

Από την άλλη πλευρά η αγορά του πλοίου από το ρωσικό Ναυτικό θα συνέβαλε στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας ενώ ο νέος Πρόεδρος της Ουκρανίας στο παρελθόν είχε επισημάνει την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του πλοίου σε συνεργασία με τη Ρωσία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12903&Itemid=41

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου